Élet-Stílus

A spanyoloké a Davis-kupa

A párost is a címvédő spanyolok nyerték, így két nap után behozhatatlan előnyre tettek szert a Csehország elleni tenisz Davis-kupa-döntőben.

A házigazda spanyolok a simán diadalmaskodó Rafael Nadalnak, valamint a hősies küzdelemben győztes David Ferrernek köszönhetően 2-0-ás előnyre tettek szert a pénteki két egyes után, a szombati páros mérkőzésen pedig behúzták a címvédéshez szükséges harmadik strigulát is. Feliciano López és Fernando Verdasco ugyanis két szoros és egy sima szettben legyőzte a Tomas Berdych, Radek Stepanek cseh kettőst.

Az első szettet – egy-egy brék után – a rövidítésben nyerték meg a spanyolok, akik a második játszma végén 5:5-nél brékeltek, majd ezután kiszerválták az ellenfelet. Ezzel a győzelem, egyszersmind a Davis-kupa-diadal küszöbére léptek. Az utolsó „menetben” – két fogadóként nyert játéknak is köszönhetően – már 5:1-re vezettek a házigazdák.

A csehek ugyan szépítették, de a spanyolok következő adogatógémjük során pontot tettek a mérkőzés és a döntő érdemi részének végére.

A spanyolok negyedszer értek fel a csúcsra, ezt megelőzően 2000-ben, 2004-ben és 2008-ban nyerték meg a sorozatot. A Csehszlovákia jogutódjaként egyszeres győztes csehek két döntőt is elbuktak, a mostanit megelőzően 1975-ben maradtak alul.

„Nem számítottunk rá, hogy ilyen hamar bebiztosítjuk a győzelmünket. Ennek a csapatnak az egység volt a titka” – mondta Albert Costa, a házigazdák kapitánya, akinek a csapata a svédek 1998-as duplázása óta az első, amely meg tudta védeni a címét.

Davis-kupa, döntő (Barcelona, salak):
Spanyolország-Csehország 3-0
F. López, Verdasco-Berdych, Stepanek 7:6 (9-7), 7:5, 6:2

Pénteken:
David Ferrer-Radek Stepanek 1:6, 2:6, 6:4, 6:4, 8:6
Rafael Nadal-Tomas Berdych 7:5, 6:0, 6:2

Vasárnap (már tét nélküli meccsek):
Rafael Nadal-Radek Stepanek
David Ferrer-Tomas Berdych

Ajánlott videó

Olvasói sztorik