Élet-Stílus

Megújul a Magyarország.hu

Megjelenésében és szerkezetileg is megújul a Kormányzati Portál. Egy színes lapcsaládhoz hasonlítják készítői.

Az oldal átalakításának célja – mint írta közleményében a portál üzemeltetője – hogy egyszerűbb, áttekinthetőbb formában biztosítsa az elektronikus ügyintézés lehetőségét a több mint 800 ezer regisztrált ügyfél és a további látogatók számára.

Az új portálrendszer önálló, saját internetcímmel (URL) és grafikai színkódolással ellátott oldalakból álló lapcsalád. A nyitólap nagy részét ajánlók, köztük az A-tól Z-ig lista foglalja el, aki pontosan tudja, hogy milyen információt vagy szolgáltatást keres, itt találhatja meg a legegyszerűbben.
A korábban belépési pontként szolgáló Ügyfélkapu személyre szabható ügyintézési felületté válik. Az ügyek közvetlenül elindíthatók lesznek az Ügyintézés oldalról is, ahol szerkesztői válogatások, A-tól Z-ig listák segítik az eligazodást. Fontos újítás, hogy egyfajta ügyhöz tartozó összes dokumentum és információ egy oldalról elérhető lesz.

Átalakul és áttekinthetőbbé válik a Hírközpont, de önálló oldalt kapnak a közigazgatási információk is, ide kerül többek között a közigazgatási intézmények listája, az állami vezetők életrajzát tartalmazó Portrétár és a Hivatalkereső szolgáltatás. A hazánk legfontosabb földrajzi, gazdasági, turisztikai, demográfiai és kulturális adatait felvonultató Országinfó rovat kiegészül a Nemzeti Jelképtárral.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik