Élet-Stílus

Szávay kikapott és kiesett

Czink Melinda és Szávay Ágnes is kikapott a Bajnokok tornája elnevezésű, 600 ezer dollár összdíjazású fedettpályás teniszversenyen.

Szávay Ágnes az elbukott első mérkőzése után, a spanyol Maria Jose Martinez Sanchezzel csapott össze a második fordulóban. A világranglista 42. helyén álló magyar az első szettet megnyerte, a folytatásban viszont hengerelt az ellenfele. Szávay így a B csoport harmadik helyén végzett, és nem jutott tovább.

Szávayval ellentétben a jelenlegi első számú magyar női teniszező, Czink Melinda még csak egyszer lépett pályára Bali szigetén. A világranglistán 38. magyar csütörtökön 6:3, 7:5-re kapott ki a francia Aravane Rezai-tól a D csoportban, de így sincs esélye a négy közé jutásra, mivel a második győzelmét arató ellenfele első helye már biztos.

Az idényzáró viadalon – világranglista-helyezése alapján – az a 12 teniszező vesz részt, aki idén minimum 220 ezer dolláros WTA-tornán diadalmaskodott, és nem szerepelt a múlt heti WTA-vb-n. Czink szeptemberben Québecvárosban, a torna másik magyarja, Szávay Ágnes pedig júliusban Budapesten szerzett tornagyőzelmet. Szávay szerdán az ausztrál Samantha Stosurtól kapott ki, és csütörtökön a spanyol Maria Jose Martinez Sanchezzel csap össze.

A 12 játékost négy csoportba sorsolták, és a hármasok győztesei jutnak be a szombati elődöntőbe. A finálét vasárnap rendezik.

mini wta-világbajnokság, csoportkör

A csoport:
Peer (izraeli, 7.)-Rybarikova (szlovák, 11.) 6:1, 7:6
A csoport tagja még Marion Bartoli (francia)
A csoport állása: 1. Peer 1/1, 2. Bartoli 1/1, 3. Rybarikova 0/1

B csoport:
Martinez Sanchez (spanyol, 6.)-Szávay (9.) 4:6, 6:4, 6:0
A csoport tagja még Samantha Stosur (ausztrál)
A csoport állása: 1. Stosur 1 győzelem/1 mérkőzés, 2. Martinez Sanchez 1/1, 3. Szávay 0/2

D csoport:
Rezai (francia, 10.)-Czink (8.) 6:3, 7:5
A csoport tagja még Sabine Lisicki (német)
A csoport állása: 1. Rezai 2/2, 2. Lisicki 0/1, 3. Czink 0/1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik