Élet-Stílus

Veszélyben Overdose pályafutása

admin
admin

2009. 10. 26. 13:07

Farkasházy Tivadar szerint Mikóczy Zoltán tulajdonos letartóztatásával komoly veszélybe került Overdose magyarországi pályafutása.

Az ismert humorista és lóversenyrajongó mint Mikóczy Zoltán barátja nyilatkozott az MTI-nek azután, hogy a román rendőrség szombaton őrizetbe vette a világhírű versenyló tulajdonosát.

“Ilyen lovunk nem volt Kincsem óta, s talán nem is lesz. Sérülten is 26. a világranglistán, a távján pedig dobogós – nyilatkozta Farkasházy Tivadar. – De nehéz Magyarországról világsztárrá válni, s hogy megőrizzük magyarnak, nagyobb összefogásra van szükség.” Elmondása szerint az elmúlt két évben nem úgy ismerte meg Mikóczy Zoltánt, mint aki erőszakos cselekedetre ragadtatja magát.

“Egyelőre csak a román hatóság véleményét ismerjük, a másik oldalét nem. Az elfogás körülményei is megmagyarázhatatlanok számomra, hiszen a románok tudhatták, hogy jönnek és csomagolni fognak, mi szükség volt ilyen teátrális elfogásra. Én annyit láttam, hogy Mikóczy úr az elmúlt két évben szinte teljesen elhanyagolta vállalkozásait, annyira lekötötték lova ügyei, talán ezért szánta el magát erre a kétségbeesett lépésre, hogy a ló jövőjét biztosítsa. Többször hangoztatta azt is, hogy magyar tőkéstársat szeretne tulajdonosként, de hiába. Overdose sérülése az elmúlt egy évben csak vitte a pénzt, semmit sem hozott” – mondta Farkasházy.

Overdose jelenleg Angliában van, ahol sérülését kezelik, novemberben térhet vissza Alagra, s legkorábban áprilisban versenyezhet. Mikóczy idén áprilisban jelentette be, hogy szindikátusi megállapodást kötött két szlovák állampolgárral a 12 versenyén veretlen lóról. Mikóczy akkor jelezte, hogy Overdose továbbra is Ribárszki Sándornál marad idomításban a Dunakeszi-Alagi Tréningközpontban, s változatlanul magyar színekben fog versenyezni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.