Élet-Stílus

Szabadlábra helyezését kéri Overdose tulajdonosa

Szabadlábra helyezését kéri Mikóczy Zoltán, a világhírű Overdose versenyló tulajdonosa és annak üzlettársa, akik jelenleg a romániai Nagyváradon vannak előzetes letartóztatásban

Mikóczyt és annak magyar állampolgárságú üzlettársát, Gy. D. S.-t a múlt héten helyezték tíz napos előzetes letartóztatásba. Őket azzal gyanúsítják, hogy a csődbe ment és felszámolás alatt álló romániai (élesdi) húsüzemükből 700 ezer lejre (43 millió forintra) becsült gépeket próbáltak elvinni hitelezőik elől.

Az előzetes letartóztatásról múlt csütörtökön hozott bírósági döntés értelmében a két gyanúsítottnak legalább vasárnapig kellene a Bihar megyei rendőrség nagyváradi fogdájában maradnia.

Az érintettek azonban fellebbezést nyújtottak be e határozat ellen – mondta hétfőn Adrian Has, a nagyváradi illetékes bíróság szóvivője a Mediafax román hírügynökségnek. Fellebbezésük megtárgyalására már hétfőn sor kellett volna keríteni. Az ügyészség azonban nem terjesztette idejében a bíróság elé a két gyanúsított ellen indított bűnvádi eljárásról szóló aktát, így a tárgyalást elhalasztották egy nappal. Ez azt jelenti, hogy Mikóczynak és üzlettársának a letartóztatásuk ellen benyújtott fellebbezéséről várhatóan kedden dönt a bíróság – magyarázta a szóvivő.

Román rendőrségi források szerint a két tulajdonos megfenyegette a cég ügyvezetőjét, hogy állítson ki hamis iratokat a gépekről, amelyek szerint ezek nem a csődbe jutott húsüzemtől, hanem egy másik cégtől származnak. Az ügyvezető feljelentést tett a rendőrségen a két tulajdonos ellen, a rendőrök pedig Nagyvárad bejáratánál tartóztatták le Mikóczyt és üzlettársát, amikor a gépekkel megrakott teherautóban a határ felé tartottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik