Élet-Stílus

Henri Leconte nyerte a Tennis Classics-t

A francia Henri Leconte nyerte a budapesti Tennis Classics elnevezésű viadalt, miután a vasárnapi döntőben nagy csatában győzött az ausztrál Pat Cash ellen.

A Papp László Sportarénában rendezett bemutató-versenyen nyolcvan percig tartott a finálé és a két korábbi kiváló játékos most is bebizonyította, mit sem felejtett a szép játékból, legfeljebb a lábak, az izmok nem működnek úgy, mint hajdanán.

Az első játszmát a szépszámú közönség előtt, fölényes biztonsággal nyerte Cash, Wimbledon 1987-es bajnoka, a folytatásban azonban az örök viccmester visszavágott és kiegyenlített. A meccs döntő rövidítéssel zárult, amelyet végül Leconte zsebelt be.

Leconte, Cash, Edberg és Noah (MTI)

Leconte, Cash, Edberg és Noah (MTI)

A harmadik helyért rendezett mérkőzésen a hatszoros Grand Slam-győztes svéd Stefan Edberg Yannick Noah ellen nyert két, viszonylag sima játszmában.

“Nagyszerű hétvége volt, örülök, hogy itt lehettem Budapesten” – búcsúzott a lelkes teniszbarátoktól Leconte, aki a tavalyi hasonló rendezvényen is itt volt és akkor szintén bejutott a döntőbe, ám ott kikapott a volt wimbledoni bajnok Goran Ivanisevictől.

tennis classics

Döntő:
Henri Leconte (francia)-Pat Cash (ausztrál) 4:6, 6:3, 10-7 – döntő rövidítés

A 3. helyért:
Stefan Edberg (svéd)-Yannick Noah (francia) 6:3, 6:4

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik