Élet-Stílus

Összekeveredtek az utasok Ferihegyen

A schengeni és a nem schengeni országból érkező utasok a ferihegyi repülőtér 2B termináljában összekeveredtek pénteken este, így az újbóli ellenőrzések miatt késve indulnak a járatok – közölte Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője.

Az Isztambulból érkező Malév-járat utasait a buszvezető a 2A terminál helyett, amely a nem schengeni országokból érkező utasoknak van fenntartva, a 2B-re szállította, így most “keveredés van a reptéren” – mondta.

Az eset miatt a rendőrség elrendelte az utasok újbóli ellenőrzését, ami még egy-két órát eltarthat – tette hozzá.

Hardy Mihály tájékoztatása szerint az érkező járatokat ez nem érinti, de az induló járatok esetében késésekre lehet számítani. Azt azonban hangsúlyozta, hogy a késések még az este folyamán megszűnnek majd.

Nem ez az első ilyen eset: május végén a Damaszkuszból érkező járat nem schengeni utasai a repülőtéren várakozó schengeni utasokkal egy véletlenül nyitva maradt szolgálati ajtó miatt összekeveredtek, ezért nem indított járatokat Ferihegy.
A Repülőtéri Rendőri Igazgatóság szabálysértési eljárást indított a Malév egyik légiutas-kísérője ellen az eset kapcsán a légi közlekedés biztonságát szolgáló szabályok megsértése miatt és kezdeményezte az üzemeltetőnél, hogy vonják be a légiutas-kísérő beléptető kártyáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik