Élet-Stílus

Pontokat veszített a Bayern és a Wolfsburg

A Bayern München és a Wolfsburg is csak döntetlent játszott a Bundesliga 8. fordulójában. Lőw Zsolt gólpasszal segítette győzelemhez a Mainz együttesét.

A bajor együttes a Köln ellen lemásolta a Juventus elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésének végeredményét, azaz gólt ezúttal sem láttak a nézők a Allianz-Arénában, hiába játszott fölényben a Bayern München. A vendégeknél Podolski is ott volt a pályán, de nem hozta rá a frászt a korábbi együttesének szurkolóira.

A címvédő Wolfsburg sem tudott nyerni, a hétközi BL-fordulóban, a Manchester United vendégeként is eredményes Dzeko gólja egy pontot ért a Vfl Bochum otthonában.

Bayern-Köln 0-0





A tabella élére álló Leverkusen zsinórban harmadik bajnokiján „nullázta” le ellenfelét, a gólokkal viszont nem fukarkodott, négyet is berámolt a vendég 1. FC Nürnberg hálójába. Kroos szabadrúgásával és Rolfes büntetőjével már szűk félóra alatt eldőlt a meccs, majd a hátralévő időben Kiessling gólpasszal és góllal is jelentkezett, ezzel fölényessé tette csapata győzelmét.

Magabiztos nyert a Hannover is, amely 5-2-re verte a Freiburgot.

A Mainz felkapaszkodott a tabella ötödik helyére, miután két vállra fektette, 2-1-re győzte le az előző körben gólfesztivált tartó Hoffenheimet.

Az újonccsapat magyar légiósa, Lőw Zsolt végig a pályán volt, és egy gólpasszal segítette az együttesét. A válogatott védő a 6. percben esett első találathoz asszisztált Ivanschitznek, majd nem sokkal később Bancé is megzörgette a vendégek hálóját, ezzel pedig lényegében 11 perc alatt eldőlt a mérkőzés.

Hajnal Tamásnak is jó napja volt, miután csapata, a Borussia Dortmund sorozatban hat nyeretlen mérkőzés után ismét három pontnak örülhetett: a sárga-feketék Barrios találatával intézték el szombat este a házigazda Borussia Mönchengladbachot.
A magyar játékos a 86. percig a pályán volt a vendégeknél.


Funkel lett Dárdaiák edzője



A gyenge bajnoki rajt miatt hétfőn menesztett Lucien Favre helyett Friedhelm Funkel lett szombaton a Dárdai Pált is foglalkoztató Hertha BSC lvezetőedzője. Az 55 esztendős mester az elmúlt öt évben az Eintracht Frankfurt kispadján ült, korábban megfordult Kölnben és Rostockban is. (MTI)

Bundesliga, 8. forduló:


Bayern München-1. FC Köln 0-0

Hannover 96-SC Freiburg 5-2 (3-1)


Gól: Sofian Chahed (7.), Bruggink (10.), Haggui (45+1.), Konan Ya (85.), Pinto (92.), illetve Banovic (35.), Schuster (82.)

Bayer Leverkusen-1. FC Nürnberg 4-0 (3-0)


Gól: Kroos (2.), Rolfes (28., 11-esből), Derdijok (34.), Kiessling (68.)

FSV Mainz 05-1899 Hoffenheim 2-1 (2-0)


Gól: Ivanschitz (6.), Bancé (11.), ill. Ibertsberger (87.)

VfL Bochum-VfL Wolfsburg 1-1 (0-0)


Gól: Hashemian (53.), illetve Dzeko (75.)

Kiállítva: Ono (63., Bochum)

Borussia Mönchengladbach-Borussia Dortmund 0-1 (0-1)
Gól: Barrios (38.)

Pénteken játszották:

Schalke 04-Eintracht Frankfurt 2-0

Vasárnap:

VfB Stuttgart-Werder Bremen 15:30 ó
Hertha BSC-Hamburger SV 17:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik