Élet-Stílus

A Toyota kiszáll a Forma-1ből?

A Toyota Forma-1-es jövője már az idény kezdete óta bizonytalan, az elmúlt néhány hónapban pedig csak erősödtek a spekulációk. A hétvégi hazai verseny, a Japán Nagydíj előtt a csapatfőnök elismerte: nem biztos a folytatás.

„Olyan Forma-1-et szeretnénk, amelyhez nem kell annyi pénz. Több lehetőséget is meg kell fontolnunk, és az anyacéghez kötődő kapcsolatunkat is figyelembe kell venni” – nyilatkozta Tokióban Jamasima Tadasi. A sportvezető egy másik interjúban még nyíltabban fogalmazott: „Egyelőre versenyzünk, de az üzleti érdekeket is figyelembe kell venni. A nehéz pénzügyi helyzet miatt a jövő pillanatnyilag bizonytalan” – mondta.

Vajon mit hoz a jövő? (MTI/EPA)

Vajon mit hoz a jövő? (MTI/EPA)

A Toyota-csapat elnöke, John Howett az istállókat tömörítő FOTA egyik vezéregyénisége, aki korábban foggal-körömmel küzdött a Max Mosley, az FIA első embere által bevezetni kívánt költségplafon ellen, ugyanakkor emellett a kiadások csökkentésének is híve.

A csapat ugyan aláírta az elvileg 2012-ig részvételre kötelező új Concorde-szerződést, de az F1-es alakulatnak egyelőre még nincs 2010-es költségvetése, a tavaly 60 év után először veszteséget – méghozzá jó nagyot – termelő anyacég vezetői erről legkorábban november 15-én tárgyalnak és dönthetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik