Élet-Stílus

Tovább kell várnia Parsnak

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság reméli, hogy még az év vége előtt döntés születik a pekingi olimpia férfi kalapácsvető döntőjében történt doppingesetek ügyében. A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) ugyanakkor felháborodott a NOB reakcióján.

A MASZ főtitkára, Gyulai Márton még szeptember 10-én levelet küldött a NOB-nak, valamint a fináléból doppingvétség miatt kizárt két fehérorosz kalapácsvető, a Pekingben második Vagyim Gyevjatovszkij és harmadik Ivan Tyihon ügyében eljáró nemzetközi Sportdöntőbíróságnak (CAS), érdeklődve, hogy mikor lesz döntés, és az eredetileg negyedikként záró Pars Krisztián mikor kaphatja meg az ezüstérmet.

Tovább kell várnia Parsnak 1

A CAS még nem válaszolt, a NOB viszont csütörtökön Howard Stupp igazgató aláírásával reagált a MASZ-nak. Ebben a NOB kiemeli: mivel a fehéroroszok doppingügye a pekingi olimpia vége felé pattant ki, ezért azzal nem a játékok alatt működő ad hoc bizottság, hanem az általános bizottság foglalkozott. És mivel Gyevjatovszkij és Tyihon a tavaly december 11-i kizárás ellen fellebbezett, így az ügy változatlanul a CAS-nál van, és csak bízni lehet benne, hogy még az idén lesz döntés.

“Ez nem az a válasz és nem az a bánásmód, amely bármely olimpikont megillet. Úgy látszik, vannak egyenlők és vannak egyenlőbbek. A Magyar Atlétikai Szövetség csalódott a nemzetközi olimpiai mozgalomban. Fel vagyunk háborodva, és ennek a nemzetközi fórumokon hangot is adunk! Keressük a megoldást” – mondta az MTI-nek Gyulai Márton.

A CAS korábbi jelzése szerint már idén augusztus 26-án végleges döntésnek kellett volna születni az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik