Élet-Stílus

Itthon az első magyar US Open-bajnok

"Csak a döntő után értesültem róla, hogy én vagyok az első magyar játékos, aki US Openen nyerni tudott" - mondta Budapestre érkezve Fucsovics Márton, aki az amerikai nyílt teniszbajnokságon a tajvani Cseng Peng Hszie oldalán győzött a junior férfi párosok versenyében.

A 17 esztendős nyíregyházi sportolót edzője, Hornok Miklós kísérte, és szülei, valamint testvére fogadták őt a Ferihegyi repülőtéren. “Nagyon jó érzés győztesként hazajönni az első nagy Grand Slam-tornámról – mondta el az MTI érdeklődésére Fucsovics, majd még hozzátette, talán még inkább felértékeli a sikert, hogy első magyarként tudott győzni New Yorkban.

A Németországban edző tehetség elmondta: egyesben egy váratlan sérülés miatt nem sikerült jobban teljesítenie, ám semmiképpen sem szeretné erre fogni a viszonylag korai búcsút. Tisztában van vele, hogy nem játszott jól, ugyanakkor így is szép eredménynek értékeli a legjobb nyolcba kerülést.

Itthon az első magyar US Open-bajnok 1

“Párosban szerencsére tökéletesen kiegészítettük egymást tajvani társammal, aki nagyon laza, elképesztően gyorsan mozog, és bravúros ütésekre képes. Én inkább az erőt képviseltem ebben a párban, de az eredményen látszik, hogy jól tudtunk együttműködni.” Fucsovics hozzátette: most néhány hét pihenés következik, majd visszautazik a németországi akadémiára, ahol megkezdi a téli edzésprogramot.

Hornok Miklós, a versenyző edzője elmondta: a Nyíregyházi VSC teljesen a fiatal teniszező mellett áll, de a megfelelő felkészülés érdekében a külföldi edzési lehetőség mellett döntöttek. “Eddig is mindent az akadémiai rendszeren keresztül sikerült elérnünk, és ezt a jövőben is folytatni szeretnénk – mondta Hornok. – Marci menedzsere stabil lábakon áll, nagyon jó lehetőségeket kínál, de szerencsére nem értékeli túl ezt a sikert, és mi is igyekszünk megfelelően kezelni a helyzetet. Úgy gondolom, hogy nagyon sok múlott azon, hogy a tajvani fiúval remek volt a kapcsolatunk, nagyon jó hangulatban teltek a napok, ez mindenképpen kellett a győzelemhez.”

Hornok hozzátette: most két-három éves fejlesztési időszak következik, melybe beleférnek kisebb ATP-tornák is, a távolabbi cél pedig az, hogy Fucsovics minél jobb helyezést érjen el a világranglistán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik