Élet-Stílus

US Open: tovább menetel a 17 éves tini

A világelső Roger Federer és Novak Djokovic egyaránt gond nélkül került a nyolc közé, s a nőknél is tovább menetel a 17 éves Melanie Oudin az amerikai nyílt teniszbajnokságon, amelynek juniorversenyében remekeltek a magyarok.

Federer még hibátlan Tommy Robredóval szemben, a US Open nyolcaddöntőjében sorrendben kilencedik mérkőzését nyerte meg a spanyol játékossal szemben. A svájci klasszis a szoros első szettet követően lemosta a pályáról riválisát, a második és a harmadik szettben is csak két gémet engedett ki a kezéből, majd 1 óra 48 perc játék után egy ásszal zárta le a találkozót.

Federer a negyeddöntőben Robin Söderlinggel találkozik, aki a tornán másodszor jutott tovább úgy, hogy ellenfele sérülés miatt bedobta a törölközőt – ezúttal a lábát fájlaló Nyikolaj Davigyenko volt kénytelen-kelletlen idő előtt gratulálni a svéd játékosnak.

Federer eddig 11-szer játszott Söderlinggel, és valamennyiszer ő nyert, az idei Roland Garros döntőjében és a wimbledoni nyolcaddöntőben is alapidőben, három szettben győzött.

A negyedik helyen rangsorolt szerb Novak Djokovic is könnyedén vette az újabb akadályt, három sima játszmában verte a cseh Radek Stepaneket, és készülhet a 10. kiemelt Fernando Verdasco elleni negyeddöntőre. A spanyol John Isnert győzte le, így az Open-éra bevezetése, 1968 óta először fordul elő, hogy nincs amerikai férfi teniszező a legjobb nyolc között.

Az oroszok réme: Melanie Oudin (MTI/EPA)

Az oroszok réme: Melanie Oudin (MTI/EPA)

Ellenben a nőknél a 17 éves amerikai Melanie Oudin tovább menetel, Nagyja Petrova személyében sorrendben a negyedik oroszt búcsúztatta el a tornán. A következő körben már egy dán, jelesül a 19 éves Caroline Wozniacki lesz az ellenfele, aki három szettben, az utolsó két játszmát rövidítésben megnyerve intett búcsút a 2004-es bajnok orosz Svetlana Kuznyecovának.

Az ukrán Katyerina Bondarenko sima meccsen 6:0, 6:0-val állt bosszút a testvérét, Alonát kiejtő argentin Gisela Dulkón. Ő a negyeddöntőben a belga Yanina Wickmayerrel találkozik.

Magyar sikerek

A junior lányok versenyében Babos Tímea és Susányi Zsófia is sikerrel vette az első fordulót, előbbi az ukrán Elina Szvitolinát, utóbbi az amerikai Noel Scottot győzte le két szettben. A junior fiúk páros mezőnyében Fucsovics Márton a tajvani Cseng Peng Hszie oldalán két játszmában legyőzte a harmadik helyen kiemelt Francis Alcantara, Daniel Berta Fülöp-szigeteki, svéd kettőst, és bejutott a 16 közé.

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik