Élet-Stílus

US Open: Clijsters hihehetlen győzelme

Kim Clijsters egy hihetetlen mérkőzésen búcsúztatta az amerikai Venus Williamst a US Open női egyes versenyének nyolcaddöntőjében. A férfiaknál a brit Andy Murray és a spanyol Rafael Nadal egyaránt könnyedén vette az újabb akadályt.

A korábbi bajnokok csatáját, a vasárnapi játéknap rangadóját a belga Kim Clijsters nyerte meg, aki visszatérése óta legnagyobb győzelmét aratta a harmadik helyen kiemelt Venus Williamsszel szemben. A belga klasszis 27 perc alatt 6:0-val került előnybe, és a folytatás is egyoldalúan alakult, csakhogy ezúttal az idősebbik Williams „nullázott”, mindössze 23 perc alatt.

A harmadik, döntő szett már sokkal izgalmasabban alakult, a fontos pillanatokban jobban koncentráló Clijsters egy alkalommal elvette riválisa adogatását, és ez elég is volt a győzelemhez.

Clijsters emlékezetes meccsen győzött (MTI/EPA)

Clijsters emlékezetes meccsen győzött (MTI/EPA)

„Ez hihetetlen, nem is tudom, mit mondjak. Furcsa mérkőzés volt, különösen az első két szett. A nullára elveszített második játszma után azonban új meccs kezdődött. Nagyon keményen dolgoztam az elmúlt hét-nyolc hónapban, és ennek most felettébb élvezem az eredményét” – mondta Kim Clijsters.

A másik Williams-lány, a címvédő Serena erődemonstrációt tartott: 3:2 után már gémet sem engedélyezett ellenfelének, a szlovák Daniela Hantuchovának, akit végül 6:2, 6:0-ra intézett el. A következő ellenfele az olasz Flavia Pennetta lesz, aki a második szettben hat (!) mérkőzéslabdát hárított, és végül három játszmában győzte le az orosz Vera Zvonorjevát.

Nadal a fájdalmait és Almagrót is legyőzte (MTI/EPA)

Nadal a fájdalmait és Almagrót is legyőzte (MTI/EPA)

A férfiaknál a brit Andy Murray és a spanyol Rafael Nadal egyaránt sima, háromszettes mérkőzésen jutott túl az amerikai Taylor Denten, illetve a spanyol Nicolas Almagrón. A mallorcai klasszis ugyanakkor a könnyednek tűnő győzelem ellenére megszenvedett a sikerért, izomfájdalmakra panaszkodott a mérkőzés közben, és emiatt egy alkalommal ápolást is kért.

„Megpróbálom magam összeszedni a következő meccsre. Amúgy kicsit unom már, hogy sérülésekről kell beszélnem. Azért vagyok itt, hogy minden egyes nap a legjobbamat nyújtsam” – mondta.

A francia Gilles Simon és Jose Acasuso egészségügyi gondok, térd- és lábsérülés miatt kénytelen volt feladni a találkozóját a spanyol Juan Carlos Ferrero, illetve a francia Gael Monfils ellen.

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik