Élet-Stílus

Loeb győzött Ausztráliában

Hihetetlen izgalmasan alakult az Ausztrál-rali utolsó napja, amelynek három pilóta vágott neki győzelmi esélyekkel. A leggyorsabb végül az okosan taktikázó francia világbajnok volt, aki összetettben egy pontra megközelítette Hirvonent.

A szombati nap után mindössze egy tizedmásodperccel előzte meg Dani Sordo a nyakában lihegő Sebastien Loeböt, és a világbajnoki pontversenyt vezető Mikko Hirvonent. A győzelmet végül az utolsó napon az ötszörös francia világbajnok szerezte meg, miután direkt lelassított, és hagyta hogy megelőzze a finn.

Az utolsó szakaszokon így Hirvonen rajtolt elsőként, és letisztította a mögötte versenyzőnek franciának az utat, aki gyorsabb időket tudott autózni, és végül 12 másodperccel megelőzte nagy riválisát. Loeb csapattársa, Dani Sordo nagy csatát vívott a második helyért Hirvonennel, az utolsó szakaszokon sikerült is megelőznie, de végül 4,5 másodperccel kikapott.

Loeb győzött Ausztráliában 1

A 35 éves Loeb idei hatodik, pályafutása során pedig az 53. futamgyőzelmét aratta, és már csak egy ponttal van lemaradva a világbajnoki pontversenyben élen álló Hirvonen mögött. A vb-sorozatból két futam van hátra, októberben Spanyolországba és Walesbe látogat a mezőny.

ausztrál-rali végeredmény

1. Loeb, Elena (francia, monacói, Citroën C4) 2:52:54 ó
2. Hirvonen, Lehtinen (finn, Ford Focus) 12,5 mp hátrány
3. Sordo, Marti (spanyol, Citroën C4) 17,1 mp h.

A vb-pontverseny állása:
1. Hirvonen 76 pont
2. Loeb 75
3. Sordo 50

Ajánlott videó

Olvasói sztorik