Élet-Stílus

Győzelemmel emlékeztek ifjabb Ocskayra

Bejutott a vasárnapi döntőbe házigazda Alva Volán 19 csapata az ifjabb Ocskay Gábor jégkorong emléktornán, miután 5-1 nyert az Olimpija Ljubljana ellen.

A március 24-én elhunyt sportolóról elnevezett csarnok előtt felállították azt a kopjafát, amelyet az emléktornán szereplő három külföldi együttes tagjai megkoszorúztak. A csarnokban a cserepadok mögött ifjabb Ocskay Gábor felszereléséből, mezeiből, valamint díjaiból álló emlékhelyet alakítottak ki.

A nyitó mérkőzés előtt felcsendült FankaDeli emlékdala, valamint elhangzott egy emlékvers is. Megemlékezést tartott Studniczky Ferenc, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke és Tóth István szakosztályelnök, a torna szervezőbizottságának vezetője.

A hazai csapat tagjai fekete 19-es mezben melegítettek, majd a találkozón már különleges, speciálisan erre az alkalomra készített, ifj. Ocskay Gábor arcképével díszített mezben léptek jégre. Utóbbi mezekre vasárnapig lehet licitálni, és a befolyt összeget teljes egészében jótékony célra, a helyi utánpótlásra fordítja a fehérvári klub. A korongot Spiller István, az MTI sportújságírója, az elhunyt barátja dobta be két gyermekével.

A szintén az osztrák bajnokságban (EBEL) érdekelt szlovénok gyorsan vezetést szereztek, ám ezt követően a hazaiak akarata érvényesült. Ocskay állandó sortársa, Palkovics egyenlített, és a második harmadban Vas Márton Tokaji és Mihály is betalált.

Nagyobb is lehetett volna a különbség, de a vendégek hálóőrét kétszer is kisegítette a kapuvas. A záró játékrészben még Jobb is betalált, végül egy ökölcsata zárta a találkozót.

Az ifj. Ocskay Gábor emléktorna:
Sapa Fehérvár AV 19 – Olimpija Ljubljana (szlovén) 5-1

Vienna Capitals (osztrák) – Graz 99ers (osztrák) 6-4

Vasárnap
A 3. helyért:
Ljubljana – Graz, 14:30

Döntő:
Sapa Fehérvár AV19 – Vienna, 17:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik