Élet-Stílus

Rendben vannak a zalai fürdők

Nem találtak hiányosságokat a szakemberek a Zala megyei fürdőhelyek és szállodák területén található élménymedencék műszaki ellenőrzésekor.

A budapesti Aquaworldben történt halálos tragédiát követően országszerte feladatként kapta az ÁNTSZ, hogy ismételt vizsgálatoknál ellenőrizzék a fürdőkben található élménymedencéket, ezt a munkát a fogyasztóvédelem és a munkaügyi felügyelet szakembereivel együtt végezték el.

A Zala megyében nem találtak olyan hiányosságokat, amelyek balesetveszélyt okozhatnának. Az ellenőrzéseknél azonban az is világossá vált, hogy nincsenek olyan szabályok, amelyek például meghatároznák, melyek is az “élményelemek”, és pontosan milyen feltételeknek kell megfelelniük.

A zalaegerszegi aquaparkban és a lenti gyógyfürdőben sem a csúszdák, sem a látványelemek működésénél nem tapasztaltak technikai problémákat. Zalakaros, Letenye, Nagykanizsa, Bázakerettye és Gelse strand- és gyógyfürdőinek, továbbá két zalakarosi szálloda medencéinek ellenőrzésénél sem találtak kifogásolnivalókat. A két keszthelyi, valamint egy-egy gyenesdiási és vonyarcvashegyi strand csúszdáin kívül Zalaszentgróton és Kehidakustányban fürdőket, Hévízen pedig szállodai medencéket vettek vizsgáltak meg. Ebben a térségben sem találtak műszaki hiányosságokat.

Azonban mindenütt azonban gondot okoz a csúszásveszély, ugyanis szinte nincs olyan burkolat, amely a víztől ne válna csúszóssá. A fürdők működtetői számára szinte lehetetlen feladat megfelelő burkolatot találni, a veszélyre és annak elkerülésére azonban mindenütt felhívják a fürdőzők figyelmét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik