Élet-Stílus

Bolt: 9,4-et is tudok (videó)

Usain Bolt 100 méteren 11 századot javított saját világcsúcsán a berlini atlétikai világbajnokságon, és azt állítja, akár 9,4 másodperc alatt is képes lefutni a távot.

A 22 éves jamaicai klasszis ezúttal végig a futással törődött, nem bohóckodta el az utolsó métereket, ahogy tette azt egy évvel ezelőtt az olimpiai döntőben, és ennek meg is lett az eredménye: lényegében sima győzelmet aratott, s több mint egytizeddel megdöntötte saját, Pekingben elért világcsúcsát.

Bolt futása

Ugyanakkor azt állítja, a 9,58-as időből is lehet még faragni, szerinte akár 9,4 másodperc alatt is képes teljesíteni a távot.

„Tudtam, hogy nagy verseny lesz, és ebből én jöttem ki győztesen, ráadásul nagy idővel. Szerintem 9,4-re is jó vagyok.
Az a vége. Bár ki tudja…” – magyarázta a világ leggyorsabb embere, aki saját bevallása szerint nem a világrekordokért fut.

GALÉRIA

GALÉRIA

Bolt előtt nagy riválisai is fejet hajtottak. „Kihoztam magamból a legjobbat, de ez most ennyire volt elég. Tudtam, hogy Bolt képes a 9,5-ös eredményre, és örülök, hogy sikerrel járt” – mondta a Berlinbe címvédőként érkezett amerikai Tyson Gay, aki 9,71-gyel ezüstérmes lett, jóllehet ágyéksérüléssel bajlódik.

„Megpróbáltam legyőzni, de nem lehetett…” – jegyezte meg Asafa Powell. A korábbi világcsúcstartó jamaicai sprinter 9,84-gyel a harmadik lett a vb-döntőben.

Múltidézés: a pekingi 100-as döntő

Ajánlott videó

Olvasói sztorik