Élet-Stílus

Astarloza: nem doppingoltam!

A közelmúltban véget ért Tour de France-on szakaszt nyert Mikel Astarloza tagadja, hogy doppingolt, és csapatával együtt kérte a „B" próba elemzését.

Mikel Astarlozát június 26-án, versenyen kívüli ellenőrizték (ekkor produkálta a pozitív mintát), majd 25 nappal később szakaszt nyert a francia kerékpáros körversenyen: a Bourg és Saint-Maurice közötti hegyietapon ért elsőként a célba. Az összetettben pedig a 11. helyen zárta a háromhetes viadalt.

A 29 esztendős spanyol versenyző mintájában EPO nyomaira bukkantak a szakemberek (ezek után nemzetközi szövetség, az UCI azonnal felfüggesztette a versenyzési jogát), ugyanakkor Astarloza határozottan tagadja, hogy tiltott szert használt.

Astarloza: „ártatlan vagyok!

Astarloza: „ártatlan vagyok!” (MTI/EPA)

„Nem tettem semmi olyat, ami ellenkezne a szabályokkal.
Azon leszek, hogy kiderüljön, miért lett állítólagosan pozitív az eredmény” – közölte szerdán Astarloza, aki egyébként kétségbe vonja az ellenőrzés tisztaságát. „Manapság őrültség doppingolni, egyszerűen ‘sportöngyilkosság’, miért tettem volna?!” – mondta.

Az Euskaltel-Euskadi bringása és a csapat kérte a „B” próba elemzését. Amennyiben az megerősíti az első vizsgálat eredményét, úgy Mikel Astarloza két évig nem versenyezhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik