Élet-Stílus

A neten lóg Európa

admin
admin

2009. 08. 04. 02:18

Minden második európai rendszeresen használja az internetet, a mobiltelefon-előfizetések száma pedig meghaladja a lakosok számát.

Ugrásszerűen megnőtt a netezők száma a kontinensen, derült ki a digitális versenyképességről szóló, európai bizottsági jelentésből.

Öt évvel ezelőtt a rendszeres internethasználók aránya a mostaninak csupán egyharmada volt, ma már ez a szám 56 százalék, ráadásul a felhasználók 80 százaléka nagy sebességű internetkapcsolattal, széles sávval rendelkezik. Ezzel Európa világvezető lett a szélessávú internet területén.

A jelentés másik megállapítása szerint “Európa a világ első igazán mobil kontinense, hiszen a mobiltelefon-előfizetések száma meghaladja a lakosok számát” – a penetráció mértéke 119 százalékos.

A korosztályok szerint lebontott adatokból kiderül, hogy a 16 és 24 év közöttiek a legaktívabb internethasználók: 73 százalékuk rendszeresen vesz igénybe fejlett szolgáltatásokat az online tartalom létrehozására és megosztására.

A jelentés szerint az internethasználat mértéke ugrásszerűen meg fog emelkedni.

Az áttekintés felhívja a figyelmet arra, hogy Európának az eddiginél is többet kell tennie a globális versenyképességért.

Az elért eredmények mellett az is tény, hogy az uniós polgárok egyharmada még sosem használta az internetet. A fogyasztók csupán 7 százaléka vásárolt már online valamely másik tagállamban.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.