Élet-Stílus

Contador távozik az Asztanától

A Tour-győztes spanyol Alberto Contador visszautasította csapata, az Asztana szerződéshosszabbítási ajánlatát, s feltett szándéka, hogy elhagyja az istállót.

Fran Contador, a kétszeres Tour de France-győztes spanyol kerékpáros testvére és egyben menedzsere azt mondta: az Asztana egy újabb négyéves kontraktust ajánlott, nagyon kedvező anyagi feltételekkel, azt mégis visszautasították.
Contador jelenlegi szerződése amúgy még egy évig érvényes.

„Alberto jövője nem pénzkérdés. Közöltem az Asztanával, hogy a testvérem pszichésen nagyon nehéz szezonon van túl, és figyelnünk kell arra, hogy a következő időszaka nyugodtabb legyen…” – nyilatkozta Fran Contador a L’Equipe című francia sportlap pénteki számában.

Újabb szerződést nem ír alá az Asztanával (MTI/EPA)

Újabb szerződést nem ír alá az Asztanával (MTI/EPA)

Contadornak amerikai csapattársával, Lance Armstronggal enyhén szólva sem volt felhőtlen a viszonya. Utóbbi egyébként már a Tour alatt bejelentette, hogy távozik a kazah csapattól, és jövőre egy amerikai istálló tagjaként kíván versenyezni.

„Jelenleg túl bonyolultnak látjuk a dolgokat ahhoz, hogy Alberto itt folytassa. Meg kell találnunk a megoldást a szerződéséből hátralévő egy évvel kapcsolatban” – tette hozzá Fran Contador.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik