Élet-Stílus

Nobel-díjra jelölnék a Twittert

Legalábbis egy amerikai biztonsági szakértő, aki szerint az oldal történelmi szerepet játszott az iráni választásokkal kapcsolatos események közvetítésében.

A Twitter, az egyre népszerűbb mikroblog szolgáltatás valósággal felforgatta az elmúlt ében a netes társadalmat. Miközben első ránézésre időrabló “hülyeségnek” tűnt, kiderült mennyire hasznos egy élő és elszigetelt esemény információcseréjének megteremtésében – írja az angliai Telegraph.

Erre a legjobb példa az Iráni választási konfliktus volt, amely során szinte valamennyi más média forrás csődöt mondott, míg a Twitteren követhető volt minden fontos esemény.

A hagyományos médiákat kizárhatták az országból, a Twitter megmardt és átvette ezt a közvetítő szerepet. Bebizonyosodott, hogy 140 karakterben (ennyiben lehet a Twitteren elmesélni valamit) elég a fontos mondatok megfogalmazásához – emelte ki Mark Pfeifle biztonsági szakértő, magyarázatul miért jelölné az oldalt a Nobel díjra.

G.W.Bush korábbi tanácsadója elmondta azt is, hogy az iráni helyzetről több mint 220 ezer civil tudósított egy erősebb órában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik