Élet-Stílus

Újra megnyílt a New York-i Szabadság-szobor kilátója

admin
admin

2009. 07. 06. 07:26

Július 4-én, az amerikai függetlenség napján újra megnyílt a látogatók előtt a New York-i Szabadság-szobor koronája. A kilátó a 2001-es terrortámadások óta zárva volt.

Óránként csak 30 látogatót engedtek fel a szabadságot és demokráciát jelképező Lady Liberty fejébe; a nagy számú jelentkező közül kisorsolták azokat a szerencséseket, akik felmászhattak a 168 fokú szűk csigalépcsőn a koronába. A nemzeti parkszolgálat közlése szerint a fáklyás nőalak csak két évig lesz nyitva a látogatók előtt, utána ismét lezárják, hogy további biztonsági munkálatokat végezzenek rajta.

A 2001. szeptemberi 11-i, Amerika elleni terrortámadások után biztonsági megfontolásokból az egész Szabadság-szigetet lezárták, száz nappal később viszont újra megnyitották. A műemlék múzeumi részét és a talapzati kilátót 2004-ben nyitották meg ismét a közönség előtt, annál magasabbra, a szobor belsejébe viszont senkit nem engedtek.

A Franciaországtól 1886-ban ajándékba kapott szoborhoz 2007-ben 3,2 millió turista látogatott el, 2000-ben ez a szám elérte a 3,6 milliót.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Speaker giving a talk on corporate Business Conference. Audience at the conference hall. Business and Entrepreneurship event.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.