Élet-Stílus

Vége a kígyózó soroknak Schönbrunnban

Várhatóan 2012-ben nyílik meg a bécsi schönbrunni kastély új látogatóközpontja, ahol egyszerre 400 látogatónak lesz hely.

Vége a kígyózó soroknak Schönbrunnban 1

Évente mintegy 7 millió látogató fordul meg a schönbrunni kastély területén, közülük 2,5 millióan vásárolnak jegyet, hogy belülről is megcsodálhassák a kastélyt, bolyonghassanak a parkban kialakított útvesztőben vagy megnézhessék a Glorietté-t.

Mivel előfordult, hogy a kasszák előtt kígyózó sorok vége az épületen kívül volt, a kastélyt üzemeltető társaság új látogatóközpont kialakítása mellett döntött. Az építkezést 2011-ben kezdik, 2012-ben pedig már be is fejezik. A költségek várhatóan 5 millió euróra rúgnak.

Vége a kígyózó soroknak Schönbrunnban 2

Az új látogatóközpont, amelyet az egykori őrség helyén, a díszudvar bejáratától balra lévő szárnyban alakítanak ki, egyszerre négyszáz embert tud befogadni. Megduplázzák az egyénileg érkező látogatók számára rendelkezésre álló jegypénztárakat, a csoportos látogatók kasszáit pedig átköltöztetik a kastély épületébe.

A jegypénztárak mellett vendéglátó egység, shop és mosdók szolgálják a várakozók kényelmét, a jegyvásárlással kapcsolatos információkat a falakra vetítik. A látogatókat interaktív installációk, a falakra és a plafonra vetített képek hangolják majd rá a kastélylátogatásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik