Élet-Stílus

Legyünk menő kempingezők!

Hordozható minibarbecue, 2 másodperc alatt felállítható sátor, környezetbarát papírvécé, miniszéfként működő papucs – akár kempingezni megyünk, akár fesztiválozni, ötletes kütyükkel több kilónyi pluszfelszerelést is megspórolhatunk. Sőt kényelmesebbé tehetjük a szabadban való tartózkodásunkat. Az FN tippjei túrázóknak, kempingezőknek és fesztiválra készülőknek.


Papírvékony főzőlap

Felejtsük el a nehéz kempingfőzőt vagy a turistagázpalackot, ugyanis a Cooka Fold-up Cooktop vékony főzőlapot összetekerve is cipelhetjük. A főzőlap egészségre ártalmatlan szilikont rejt magában, amely -60-tól +280 Celsius fokig tartó hőmérsékletet egyaránt elvisel. Ráadásul a főzéssel is gyorsabban haladhatunk, ugyanis egyszerre 3 platnin dolgozhatunk. A főzőlap, amelynek ezüstlemezei hatékonyan átmelegítik az edényeket, elektromos csatlakozóval működik. A főzőlap belsejében kialakított apró dudorok folyamatosan biztosítják a meleg levegő hőveszteség nélküli áramlását. Ráadásul könnyű tisztán tartani és tárolni, sőt még jól is mutat az asztalon. (forrás)

Vékony, sőt dizájnos is

Nemcsak vékony, hanem dizájnos is


Grillezés bárhol

Legyünk menő kempingezők! 2

Ha főzés helyett inkább grilleznénk, akkor sem kell több darabból (grilltálca, –fedő, stb.) álló felszerelést bepakolnunk a hátizsákunkba. Elegendő a Grilliput Camping Grill nevű rozsdamentes acélcsövet magunkkal vinni a túrára, amely a hátizsákunk oldalzsebében is kényelmesen elfér. Már az elnevezéséből (Grilliput) is sejthetjük, hogy a cső nem mást, mint egy hordozható barbecue-t rejt magában. Amikor kihúzzuk, akkor a világ legkisebb grillje, a 29 cm hosszú és 2,2 cm széles cső egy 23×26 cm nagyságú grillráccsá változik át, amely mosogatógépben is tisztítható. A minigrillen körülbelül 60 deka húst vagy zöldséget sütögethetünk egyszerre. (forrás)

A két másodperces sátor

Egyeseknek a sátor felállítása percek helyett hosszú órákat vesz igénybe. Ahelyett, hogy az alumínium sátorrúddal bajlódnánk esőben, válasszuk inkább a világ legkönnyebben felverhető sátrát, amely 2 másodperc alatt máris áll. A Decathlon 2-Second sátorról csupán távolítsuk el a műanyag szíjat, dobjuk fel a levegőbe, és rögtön egy kész sátorrá alakul át. A sátorbontás pedig nem több 15 másodpercnél. A vízálló, szellős és ellenálló anyagból készült lakótérben kényelmesen elférünk másodmagunkkal. (forrás)

Feldobás után már kész

Feldobás után már kész

Alvás a fán

Ha viszont már túl későn érkezünk a fesztiválra, és már nem jut elég hely a fűben a sátor felhúzására, ne aggódjunk, mert ott vannak a fák: hála a fasátornak (Tree tent), akár az ágak között is aludhatunk. A fémből, furnérlemezből és vászonból készült sátor igazán kényelmes, még ha első látásra nem is tűnik annak. Az ötlet egy holland dizájner, Dré Wapenaar fejéből pattant ki, és a fasátor első példányait fákat védő brit aktivisták tesztelték. (forrás)

Óriásmadárfészek túrázóknak

Óriásmadárfészek túrázóknak

Széf a papucsban…

Akár a fürdőpapucsunkban is biztonságba helyezhetjük a pénzünket, kulcsainkat vagy a bankkártyánkat, ha nem szeretnénk a sátorban hagyni. A szürke és fekete színben is megvásárolható Reef’s Stash nevű flip-flop papucs talpában ugyanis egy kihúzható titkos fiók bújik meg, amelyben könnyedén elrejthetjük értékeinket, és magunkkal vihetjük egy-egy koncertre. Csak arra ügyeljünk, hogy magát a „széfet” ne hagyjuk el (vagy el ne lopják)! (forrás)

Titkos fiúk lapul a talpban

Titkos fiók lapul a talpban

…vagy az alsónaciban

Legyünk menő kempingezők! 2

Választhatunk azonban egy ötletesebb megoldást is erszénynek: egy „barnamacis” alsónadrághoz ugyan ki szeretne hozzányúlni? Az első látásra piszkosnak és használtnak tűnő alsónemű valójában egy kis zsebet rejt magában, amelyben nyugodtan elhelyezhetjük a pénzünket, útlevelünket. A Doo Drops névre keresztelt „széf” még álszagot is áraszt a minél élethűbb látszat kedvéért. (forrás)

Élénkítő kávéfürdő

Ha nincs lehetőségünk egy reggeli kávéfőzésre, de mindenképpen szükségünk van egy jó nagy adag koffeinre, hogy kiheverjük az előző napi bulizást, akkor vegyünk egy kávéfürdőt. Fogjuk a Shower Shock nevű glicerines, élénkítő szappant, amely nem tartalmaz semmilyen egészségre ártalmas anyagot, és mosakodjunk meg vele. Nemcsak tiszták leszünk, hanem még frissek is, ugyanis a mentaolajjal illatosított szappan (amely körülbelül 5 zuhanyozásra elegendő) koffeint tartalmaz. Egy-egy fürdésnél mintegy 200 milligramm koffein szívódik fel a bőrünkön át, amely ugyanolyan módon felélénkíti a szervezetet, akár egy jó adag kávé. (forrás)

Fürdés közben frissít

Fürdés közben frissít

Bomló tányérok és vécé

Legyünk menő kempingezők! 2

Ha lelkes környezetvédők is vagyunk, akkor még inkább oda kell figyelnünk arra, hogy milyen anyagból készült felszerelést pakolunk a hátizsákokba. Nyugodt szívvel használhatjuk, majd eldobhatjuk a biológiailag lebontható papírtányért, -poharat, sőt vécét is. A piknikfelszerelés minden egyes darabja (lapos-, és mélytányér, pohár) 100 százalékosan környezetbarát technológiával előállított, biológiailag lebontható maniókából, amely a trópusokon termesztett növény, míg az evőeszközök fából készültek. Hagyjuk csak ott a táborhelyen, hiszen pár hét alatt valamennyi használati tárgy elbomlik. (forrás)

Legyünk menő kempingezők! 2

Ahogy a piknikfelszerelés, úgy a Shit Box névre keresztelt biovécé is környezetbarát. A hordozható „toilet” is biológiailag lebontható papírból készült, amelyet nyugodtan használhatnak a szégyenlősebb családtagok, akik túrázás közben is egy kis kényelemre vágynak. Maga a papírvécé többször felhasználható, mindössze a belsejében elhelyezett környezetbarát zacskót kell eltávolítani az egyes „székelések” után. (forrás)

Ha nagyon viszket

Legyünk menő kempingezők! 2

A rovarcsípés utáni viszketést nemcsak krémekkel enyhíthetjük. Helyezzük a csípésre a Heated Itch Relief névre keresztelt eliminátort, kapcsoljuk be, és pár másodperc alatt hőkezeléssel sikeresen közömbösíthetjük a viszketést okozó idegen fehérjéket. Az elemmel működő kütyü, amely a nadrágzsebünkben is elfér, bolha-, szúnyog- és bögölycsípésre is kiválóan bevethető. (forrás)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik