Élet-Stílus

Wimbledon elköszönt Sarapovától és a magyaroktól

A svájci Roger Federer férfi egyesben a második akadályt is biztosan vette az angol nyílt teniszbajnokságon, a 2004-es női győztes ugyanakkor befejezte a szereplését. A három „magyaros" párosból egy sem maradt versenyben.

Czink Melindának és Szávay Ágnesnek, akárcsak egyesben, párosversenyben is az első forduló jelentette a végállomást.

Czink a dél-afrikai Natalie Grandinnal az oldalán két szettben kapott ki a 12. helyen kiemelt Anna-Lena Grönefeld, Vania King német, amerikai duótól, míg Szávay Ágnesékkel Vera Dusevina és Tatyjana Perebijnisz kettőse babrált ki szerda este.

A magyar játékos a tajvani Csan Jung-csennel 7:5-re bukta el az első játszmát, majd 43 perc alatt, 6:4-gyel egyenlített.
A döntő szettben fej fej mellett haladtak a felek, de 5:4-nél Szávayék elvesztették az adogatást és ezáltal a mérkőzést is.

Marosi Katalin és Edina Gallovits sem járt sikerrel: a magyar, romániai páros nagy csatában, meccslabdáról (!) kapott ki Maria Elena Camerin, Anna Csakvetadze olasz, orosz kettőstől.

A férfiak között a hatodik wimbledoni sikerére hajtó Roger Federer a második akadályt is magabiztosan vette: simán, három szettben verte a spanyol Guillermo Garcia-Lopezt.
A svájci klasszis nagyszerűen szervált, összesen 11 ászt ütött, illetve az első adogatásainak 94 százalékából pontot ért el.

Ellenfelének mindössze két bréklehetősége akadt, ráadásul egyiket sem tudta kihasználni, Federer viszont ötször is elvette Lopez adogatáójátékát, és a másfél órás mérkőzés során csupán hat gémet engedélyezett a riválisának összesen.

A negyedikként rangsorolt szerb Novak Djokovics is tovább menetel: szerdán három szettben verte a német Simon Greult.

A kilencedik helyen kiemelt francia Jo-Wilfried Tsonga játék nélkül jutott a legjobb 32 közé a wimbledoni teniszbajnokságon, miután 2. fordulóbeli ellenfele, az olasz Simone Bolelli hátsérülése miatt nem tudta vállalni a partit.

Sarapova kiesett (MTI/EPA)

Sarapova kiesett (MTI/EPA)

A hét hónap szünet után márciusban visszatért Marija Sarapova, aki 2004-ben nyert Wimbledonban, gyorsan, már a második körben búcsúzott. A 24. helyen rangsorolt orosz sztár három játszmában maradt alul a világranglista 45. helyén álló, esélytelenebb Gisela Dulkóval szemben. Eddigi két találkozójukon a 24 éves argentin játékos sosem nyert három gémnél többet.

„Ez volt karrierem legnagyobb győzelmem, hiszen éppen a kedvenc tornámon győztem le a korábbi bajnok Sarapovát” – mondta Dulko. „Az időzítés nem volt a legjobb, hiszen a visszatérésem után ez még csak a negyedik tornám volt. A vereség Wimbledonban amúgy sokkal jobban fáj, mintha bármelyik másik versenyen buktam volna el” – így Sarapova.

A tavalyi döntős, második helyen kiemelt amerikai Serena Williams sima győzelmet aratott az ausztrál Jarmila Groth ellenében, mindössze három játékot engedett ki a kezéből,. Hozzá hasonlóan az orosz Nagyja Petrova és Vera Zvonorjeva is esélyeshez méltóan, könnyedén győzött az izraeli Shahar Peerrel, illetve a francia Mathilde Johanssonnal szemben.

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik