Élet-Stílus

Drogbának nem kegyelmezett az UEFA

A Barcelona ellen elveszített BL-elődöntő után a bírót inzultáló Didier Drogba, valamint José Bosingwa összesen tíz mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A Chelsea támadóját – aki a játékvezető inzultálásában főszerepet játszott – féltucat nemzetközi klubmérkőzésre tiltották el, jóllehet ebből kettőt két évre felfüggesztettek.
Drogba csapattársa, José Bosingwa négy találkozóra szóló eltiltást kapott, s ebből egyet függesztettek fel két évre.

Az európai szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága Drogbát és Bosingwát a Barcelona elleni BL-elődöntő visszavágóján tanúsított viselkedése miatt marasztalta el – de a klubjuk sem úszta meg büntetés nélkül…

A Chelsea-nekazért kell fizetnie – a fegyelmi bizottság szerdai döntésének értelmében kereken 100 ezer eurót -, mert nem fékezte meg játékvezetőt inzultáló labdarúgóit, ráadásul a szurkolói különböző tárgyakat dobáltak be a pályára.

Drogba csúnyán káromkodott (MTI/EPA)

Drogba csúnyán káromkodott (MTI/EPA)

A mérkőzésen lecserélt Drogba a lefújás után – több társával együtt – üldözőbe vette a játékvezetőt, a norvég Tom Henning Övreböt, és hevesen gesztikulálva szidni kezdte. Még azután sem fékezte az indulatait, hogy sárga lapot kapott. Folytatta a verbális támadást – amit a televízió élő adásban közvetített.

Bosingwa az 1-1-es döntetlennel végződő mérkőzést követően az egyik portugál televízióban úgy nyilatkozott: „Nem tudom, hogy ez egy bíró vagy egy tolvaj” – utalva arra, hogy a norvég sípmester több tizenegyes gyanús eset felett is szemet hunyt. Később mind a két labdarúgó bocsánatot kért viselkedésért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik