Élet-Stílus

Játék nélkül bajnok az Inter és a Barcelona – videó

A Milan és a Real Madrid is kikapott szombat este, így az Internazionale és a Barcelona vasárnap már bajnokként léphet pályára. A katalánok a kupa után második trófeájukat gyűjtötték be, mostantól készülhetnek a Manchester United elleni BL-fináléra.

A második AC Milan szombat este vereséget szenvedett, így az Internazionale megnyerte az olasz labdarúgó Serie A 2008/2009-es kiírását. A piros-fekete csapat az Udinese otthonában lépett pályára, és simán, 2-1-re kikapott. A vereséggel megmaradt a hét pont a két milánói csapat között, s mivel a Milannak már csak két meccse van hátra, a versenyfutás eldőlt.

A Milan játékosok ismét csalódást okoztak, Carlo Ancelotti napjai meg vannak számlálva a klubnál. Az Udinese három pont hátrányban követi a Cataniát 4-3-re legyűrő AS Romát, és még reménykedhet az Európa-ligás (az UEFA-kupa utódja) szereplésben.

Milánó egyik fele ünnepelt (MTI/EPA)

Milánó egyik fele ünnepelt (MTI/EPA)

A Jose Mourinho vezette Inter ezek után vasárnap már a bajnokként léphet pályára a Siena ellen. Az Inter sorozatban negyedik, összesen 17. bajnoki címét szerezte meg, s ezzel beérte az örökrangsorban eddig egyedüliként második városi rivális AC Milant.

Serie A, 36. forduló:
Udinese-AC Milan 2-1 (1-0)
Gól: D,Agostino (31., büntetőből), Zapata (49.), illetve Ambrosini (93.)

AS Roma-Catania 4-3 (3-1)
Gól: Perrotta (13., 31.), Vucinic (17.), Panucci (92.), illetve Tedesco (15.), Mascara (47.), Morimoto (72.)

Vasárnapi meccsek:
Bologna-Lecce 15 ó
Fiorentina-Sampdoria 15
Genoa-Chievo 15
Juventus-Atalanta 15
Napoli-Torino 15
Palermo-SS Lazio 15
Reggina-Cagliari 15
Internazionale-Siena 20:30

A spanyol bajnokság is eldőlt, miután a Real Madrid egy góllal kikapott a Villareal vendégeként. A „sárga tengeralattjáró” győzelmét követően megteltek Barcelona utcái, hiszen a sorozatban harmadik vereségüket elszenvedő fővárosiak a hátralévő két fordulóban már nem tudják befogni a riválist.

A zsúfolásig megtelt El Madrigalban a lefújás előtti pillanatokban felpörögtek az események. Az addig egygólos hátrányban lévő madridiak egy egyértelmű lesgóllal egyenlítettek, majd a ráadás perceiben az amúgy oly megbízható Iker Casillas nézett el csúnyán egy szögletet, és Capdevila kihasználta a lehetőséget.

A Barcelona 19. bajnoki címét szerezte meg ezzel, s egyben idén sikerült dupláznia Spanyolországban, hiszen szerdán a Király Kupát is elhódította. A katalánok ráadásul még a Bajnokok Ligája május 27-i döntőjében is érdekeltek. Rómában az angol bajnok Manchester United lesz Josep Guardiola csapatának az ellenfele.

Primera División, 36. forduló:
Villarreal-Real Madrid 3-2 (1-0)
Gól: Pires (17.), Cani (62.), Capdevila (90.), illetve van der Vaart (46.), Higuain (88.)

Deportivo La Coruna-Getafe 1-1 (0-0)
Gól: Riki (86.), illetve Soldado (46.)

Osasuna-Sevilla 0-0
Kiállítva: Fernandez (92.), illetve Romaric (82.)

Vasárnapi meccsek:
Espanyol-Athletic Bilbao 17 ó
Numancia-Recreativo Huelva 17
Racing Santander-Valladolid 17
Real Betis-Almería 17
Sporting Gijon-Málaga 17
Real Mallorca-FC Barcelona 19
Atlético Madrid-Valencia 21

Ajánlott videó

Olvasói sztorik