Élet-Stílus

Ancelotti magával vinné Kakát a Chelsea-hez

Carlo Ancelotti, az AC Milan trénere előszerződést kötött a Premier League-ben szereplő Chelsea labdarúgócsapatával - írja a The Daily Telegraph. A lap azt is tudni, véli, hogy az olasz szakember már a leendő keretről tárgyal Londonban.

A napilap információi szerint a megállapodás három évre szól, az idei szezon végén lép érvénybe, és Ancelotti már az angol fővárosban tartózkodik, hogy a klub vezetőivel egyeztessen futballisták eladásáról és leigazolásáról.

A 49 esztendős edző legszívesebben magával vinné a Stamford Bridge-re jelenlegi asszisztensét, Mauro Tassottit, valamint sztárjátékosai közül a brazil Kakát és az olasz Andrea Pirlót.

Ancelotti és a Milan alelnöke - megromlott a viszony? (MTI/EPA)

Ancelotti és a Milan alelnöke – megromlott a viszony? (MTI/EPA)

Ancelotti nyolc esztendeje irányítja a Milant, s bár jelenlegi szerződése 2010-ig szól, az utóbbi idők sikertelensége miatt valószínűsíthetően távozik az együttestől. A piros-feketék, három fordulóval a bajnokság vége előtt, hét ponttal lemaradva követik a címvédő, első helyezett Internazionale gárdáját, így nagyon kevés az esélyük arra, hogy Scudettót nyerjenek. Ráadásul az UEFA Kupában már a legjobb 32 között búcsúra kényszerültek a későbbi döntős, a német Werder Bremennel szemben, míg az Olasz Kupában a nyolcaddöntő jelentette számukra a végállomást.

Silvio Berlusconi, Olaszország miniszterelnöke és a Milan tulajdonosa kedden gyakorlatilag kirúgta Carlo Ancelottit. “Hogy ebben az évben nem lesz a miénk a scudetto, az kizárólag Ancelotti felelőssége. Olyan játékosokkal, mint amilyenek a Milanban játszanak jelenleg, kényelmesen az Inter előtt kellene állnunk” – mondta a La Repubblica című lapnak Olaszország miniszterelnöke.

A Chelsea már tavalyi is csábította az olasz edzőt, akit amúgy a hírek szerint a Real Madrid, pontosabban a klubelnöki poszt várományosa, Florentino Perez is kinézett magának.

Ancelotti posztját a milánói együttesnél az a Luciano Spalletti veheti át, aki az idei szezonban csalódást okozott az AS Romával. Az utóbbi napokban felmerült az Ajax-tól távozó Marco van Basten neve is. A holland mellett szólhat, hogy játékosként nyolc évet töltött a klubnál, és mindent lehetséges trófeát megnyert (3 BEK-, bajnoki- és kupasiker).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik