Élet-Stílus

Döntetlent játszott a Hertha

A Hamburg vagy a Hertha is visszaelőzhette volna a tabellán a második Bayern Münchent, de mivel a két csapat 1-1-re végzett, így maradtak a harmadik és az ötödik helyen. A Köln meglepetésre elverte az UEFA-kupa-döntős Werdert.

A Wolfsburg és Bayern már szombaton lejátszotta az aktuális bajnokiját, győzelmével megerősítve a helyét a Bundesliga-tabella élén. A VfL három ponttal vezet a címvédő bajorok előtt, akik a közvetlen riválisok döntetlenjének köszönhetően őrizték meg a második helyüket.

A 30. forduló rangadóján a Hamburger SV hamar vezetést szerzett a Hertha ellen: Olic remekül centerezett, Jansennek nem volt nehéz dolga közvetlen közelről. A folytatásban kiegyenlített csatát vívott a két együttes, és a fővárosiak a 66. percben belőtték a megérdemelt egyenlítő gólt. Kacar 28 méterről lőtte ki a bal sarkot – Rost a hamburgiak kapusa mozdulni sem tudott a pazar találatra.

Guerrero (j) és a gólszerző Kacar (MTI/EPA)

Guerrero (j) és a gólszerző Kacar (MTI/EPA)

Az eredmény a hátralévő szűk fél órában már nem változott, maradt a pontosztozás, ami igazán egyik csapatnak sem jó. A vendégeknél Dárdai Pál végigjátszotta a mérkőzést.

A másik vasárnapi meccsen a Köln 1-0-ra verte az UEFA-kupa elődöntőjének visszavágójára készülő Werdert, amelynek a trénere számos kulcsemberét pihentette. A hazaiak győzelmükkel szinte biztosan bennmaradnak.

Bundesliga, 30. forduló:
Hamburger SV-Hertha BSC 1-1 (1-0)
Gól: Jansen (8.), illetve Kacar (66.)

1. FC Köln-Werder Bremen 1-0 (0-0)
Gól: Novakovic (61.)

Pénteken játszották:
VfL Bochum-Hannover 96 0-2

Szombaton játszották:
Bayern München-Borussia Mönchengladbach 2-1
VfL Wolfsburg-1899 Hoffenheim 4-0
Arminia Bielefeld-VfB Stuttgart 2-2
FC Schalke 04-Bayer Leverkusen 1-2
Eintracht Frankfurt-Borussia Dortmund 0-2
Karlsruher SC-Energie Cottbus 0-0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik