Élet-Stílus

UEFA-kupa: a döntő küszöbén a Hamburg (videó)

A „német ágon" a Hamburg került lépéselőnybe, miután 1-0-ra győzött Brémában, a két ukrán csapat, a Dinamo Kijev és a Sahtar Donyeck viszont nem bírt egymással a labdarúgó UEFA-kupa elődöntőjének első felvonásán.

A taktikusan játszó Hamburg – amely ötödik és éppen öt hellyel előzi meg riválisát a Bundesligában – nagy lépést tett a döntő felé, miután az odavágón idegenben győzte le a Werdert.

Kiválóan kezdődött a mérkőzés, mind a két kapu előtt akadt egy-egy ígéretes helyzet, aztán a hazaiak hálóőrének, a két csapat egymás elleni kupaelődöntőjét lezáró büntetőpárbaj során három tizenegyest is hárító Wiesének akadt dolga.

Guerrero lapos lövését még védte is, a 28. percben viszont már hiába nyújtózkodott, nem tudta hárítani Trochowski fejesét. A középpályás Demel beadása után bólintott a kapu bal oldalába.


Werder-Hamburg 0-1

A folytatásban Guerrero még elügyetlenkedett egy hamburgi helyzetet, a szünetet követően viszont már az időközben nagyobb sebességi fokozatba kacsolt brémaiak domináltak.

A házigazda lényegesen veszélyesebben játszott, mint az első játékrészben, de képtelen volt egyenlíteni, jóllehet, Almeida kétszer is közel járt a gólhoz, és Boenisch is ígéretes helyzetben rontott. Átellenben viszont Olic növelhette volna a különbséget.

A feltételes módból kiderül: az eredmény már nem változott, ekképp a Hamburg várhatja kedvezőbb helyzetben a jövő heti visszavágót, kiváló esélye vannak arra, hogy az 1983-as, megnyert BEK-döntő után újra európai kupafinálét vívjon.

Kijevben ugyan a 22. percben megszerezte a vezetést a hazai pályán játszó Dinamo – Alijev szabadrúgása után a menteni igyekvő Csihrinszkij közelről a saját kapujába talált -, s később is akadtak lehetőségei, mégsem tudott előnyt szerezni a donyecki visszavágóra.



Dinamo Kijev-Sahtar 1-1

A vendégek egyik brazil játékosa, Fernandinho ugyanis harmadik helyzetét már gólra váltotta, a 68. percben egy formás támadás végén estében piszkálta a labdát a bal alsó sarokba, kialakítva így a csapatára nézve roppant kedvező 1-1-es végeredményt.

Nézze meg a képgalériánkat!



UEFA-kupa, elődöntő, 1. mérkőzések:


Werder Bremen (német)-Hamburger SV (német) 0-1 (0-1)


Gól: Trochowski (28.)

Weder Bremen: Wiese – C. Fritz (Prödl, 85.), Mertesacker, Naldo, Boenisch – Frings – Tziolis, Özil – Diego – Pizarro, Hugo Almeida (Rosenberg, 61.)

Hamburg: Rost – Demel, Gravgaard, Mathijsen, Aogo (Benjamin, 79.) – Jarolim, Alex Silva (Boateng, 75.) – Pitroipa, Guerrero, Trochowski – Olic (Torun, 91.)

Dinamo Kijev (ukrán)-Sahtar Donyeck (ukrán) 1-1 (1-0)


Gól: Milevszkij (22.), ill. Fernandinho (68.)

Dinamo Kijev: Bohus – Betao, Sabljic, Yussuf, el-Kadduri – Vukojevic – Ninkovics, Correa (Cernat, 83.) –
Alijev – Bangoura (Ghioane, 46.), Milevszkij

Sahtar: Pjatov – Srna, Csihrinszkij, Kucher, Rat – Duljaj, Hübschman – Ilsinho (Willian, 56.), Fernandinho – Jádson (Lewandowski, 76.) – Luiz Adriano (Gladkij, 46.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik