Élet-Stílus

Már látható az Audi Q3

Hivatalos közleményben erősítette meg az Audi vezetése, hogy új szabadidő-autóval bővítik a német márka kínálatát, az autó motorját nálunk készítik majd.

2011-ben érkezik, neve Q3 lesz, ami elárulja, hogy a Q5 alá pozicionálják az autót. A pletykák szerint a kompakt modell a Golf padlólemezére épül, motorjait Magyarországról kapja, 1,4-es, 1,8-as benzines, 1,6-os és 2,0 literes dízelmotorokkal készül majd.

Elérhető lesz első és összkerékhajtással is, de épp a VW padlólemez miatt, nem Torsen differenciálműves, hanem Haldex kuplungos megoldással. Az autó nagyjából olyan lehet, mint a 2007-ben bemutatott Audi Cross Coupe quattro tanulmányautó, vagyis ötajtós ferdehátú.

Már látható az Audi Q3 1

Az autót a spanyolországi Martorellben gyártják majd, az előzetes tervek szerint évi 80 ezer példányt készítenek belőle. Ahol addigra már készül majd egy terepjáró, a SEAT Tribu.

Ezzel egy újabb helyen indul meg a négykarikás modellek gyártása, hiszen Németország mellett Belgiumban, Szlovákiában, Indiában, Kínában és Magyarországon is rendelkezik autógyárral a cég. Az új gyártási helyszín kialakítására mintegy 300 millió eurót fektet be az Audi, amely valószínűleg nem vesz fel újabb dolgozókat, az új modell arra lesz jó, hogy a gyártó megőrizzen 1200 munkahelyet a gyáraiban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik