Élet-Stílus

Négyajtós az új Aston Martin

Az Aston Martin Rapide-ról kiadta a gyár az első hivatalos képet. A hír szerint még idén bemutatkozik a négyajtós jármű.

2006-ban amikor a Detroiti Autókiállításon az Aston Martin kiállította a Rapide tanulmányt, sokan jelentkeztek azonnal vásárlási szándékkal. Szerencséjükre a gyár sem csak mutatóba készítette el a négyajtós kocsit, így hamarosan bemutatkozhat a széria modell. Már az utolsó teszteket végzik az autón, amelyet idén az év második felében mutatnak majd be – várhatóan a frankfurti Autószalonon -, az első vevők pedig már jövőre birtokba vehetik.

A gyártó szerint “a világ legszebb négyajtós sportkocsija” valóban kényelmes helyet kínál utasainak, miközben jut elég hely a csomagoknak, mindehhez pedig az Aston Martintól megszokott teljesítmény párosul. A brit gyár első valódi négyajtós modelljének hátsó kerekeit az orrába épített 6,0 literes V12-es motor gyorsítja ún. Touchtronic automata sebességváltón keresztül.

Képek a Rapide-ról (vezess.hu)

Képek a Rapide-ról (vezess.hu)

Vélhetően nem is akárhogy tekintve a 470 lóerős teljesítményt és a 600 Nm nyomatékot. Részleteket egy későbbi bejelentéskor árulnak majd el, de annyi bizonyos, hogy a kategória egyik legjobbja lesz (a gyár szerint).

Bár az Aston Martin tökéletes választás lehet, a négyajtós, nagyteljesítményű elegáns luxusautóra vágyóknak egyszerű dolguk még sem lesz, hiszen olyan autókkal kell megküzdenie, mint a Porsche Panamera, a hamarosan érkező Audi A7, s akkor a kategóriát megteremtő Mercedes CLS-ről még nem is beszéltünk.

Érdekesség, hogy az autót nem Nagy-Britanniában készítik majd, hanem itt a közelünkben. Brit szakemberek felügyelet mellett a grazi Magna Steyr gyárban gyártják a Rapide-ot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik