Élet-Stílus

Májusban egyetlen legyőzőjével bokszol Valujev

A Sauerland istálló rendezheti a Ruszlan Csagajev és Nyikolaj Valujev között kiírt nehézsúlyú visszavágót, miután a berlini klub több mint 600 ezer dollárral kínálta túl hamburgi vetélytársát a a spanyolországi Vitoriában megtartott versenytárgyaláson.

A Sauerland 2 814 414 dollárt, a Csagajev képviselő UBP 2 164 660 dollárt ajánlott, a mérkőzést pedig meglepetésre várhatóan már május 30-án megrendezik, nem kizárt, hogy Helsinkiben. “Nagyon szerencsések vagyunk, hogy mi rendezhetjük ezt a meccset, és megszereztük Niko számára. A címmeccsre május 30-án kerül majd sor, és egyelőre komolyan gondolkodunk egy helsinki rendezésben. Közelebbit majd a napokban tudunk mondani.” – mondta a húsvéti tender után Chris Meyer, a Sauerland ügyvezetője.

Csagajev 2007 áprilisában vette el Valujev veretlenségét és WBA címét, de az orosz tavaly augusztusban a John Ruiz elleni visszavágón visszaszerezte az akkor éppen megüresedetté nyilvánított címet, amit decemberben Evander Holyfield ellen megvédett. “Két éve várok erre a napra” – nyilatkozta a Japánban edzőtáborozó Keleti Szörny. – Végre revansot vehettek karrierem egyetlen vereségéért.”

Csagajev, aki az elmúlt két évben sorozatos sérülésekkel küzdött és emiatt kétszer is elhalasztódott a Valujev elleni visszavágó, szintén a WBA világbajnokának mondhatja magát, miután a szervezet a címfosztás helyett, ún. “Champion in Recess” üzemmódba frissítette az üzbéget.

“Június 1-jén márcsak egy nehézsúlyú világbajnok lesz a WBA-nél, végre minden szurkoló megtudja, hogy ki az igazi bajnok. Köszönjük a WBA-nek a gyors eljárást, így május 30-án végre tiszta vizet önthetünk a pohárba.” – folytatta Meyer.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik