Élet-Stílus

Czink sikerrel vette az első kört

Czink Melinda két szettben győzött a hazai közönség előtt szereplő amerikai Jill Craybas ellen az egymillió dollár összdíjazású charlestoni salakpályás női tenisztorna első fordulójában.

A világranglistás helyezések – magyar játékos a 82., míg ellenfele a 86. a rangsorban – ugyan szoros csatát ígértek, ám Czink Melinda tulajdonképpen könnyedén, két szettben, 1 óra 22 perc alatt vette az akadályt.

Az első szettben korán meglépett, 3:0-ra, majd 4:1-re is vezetett, végül 6:2-vel került lépéselőnybe, miután háromszor is elvette ellenlábasa adogatójátékát, míg ő csak egy szervagémet engedett ki a kezéből. A folytatásban már ennyit sem, miközben 2:2-nél brékelt, s az előnye kitartott a végéig (6:4).

Czink szintén egy amerikai játékosal, jelesül a rangsorban 121. helyen álló Vania Kinggel találkozik a nyolcaddöntőbe jutásért (várhatóan szerdán), míg párosban a cseh Barbora Zahlatova-Strycova oldalán a Liga Dekmeijere, Patty Schnyder lett-svájci kettőssel csap össze a a nyolc közé jutásért, kedden.

Charleston, női torna, 1. forduló:
Czink-Craybas (amerikai) 6:2, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik