Élet-Stílus

Talmácsi: álomkezdés Katarban

A negyedliteresek között most bemutatkozó Talmácsi Gábor volt a leggyorsabb a kategóriában az idénynyitó Katar Nagydíj első szabadedzésén, pénteken este. Szombaton délelőtt kiderült, hogy a köztévé közvetíti a vasárnapi futamot.

Talmácsi uralta a pénteki szabadedzését, ő volt az első, aki 2:03 alá szorította a köridőt, ráadásul folyamatosan javított, végül 2:01.902-es eredménnyel megnyerte a 45 perces edzést.

A magyar motoros négyszázaddal verte a tavalyi ezüstérmes spanyol Alvaro Bautistát, a harmadik helyen pedig az olasz Mattia Pasini zárt, majdnem háromtizedes hátránnyal.

A folytatásban nagy csata várható, hiszen 11-en is egy másodpercen belül vannak. Jelzésértékű lehet, hogy az első három egyaránt Apriliával megy. Miként a mezőny másik magyar pilótája, Tóth Imre is, aki a 18. lett a 23 fős mezőnyben.

Talmácsinak van oka mosolyogni (MTI)

Talmácsinak van oka mosolyogni (MTI)

„Nagyon boldog vagyok, mert megjavítottam a teszteken elért eredményeket. A remek idő, amit motoroztam, azt mutatja, ott lehetek a mezőny elején. Ez nem verseny, még csak nem is időmérő volt, de a jó teljesítmény erőt ad a folytatáshoz. Megtaláltuk a jó beállításokat, így remek kilátásokkal várjuk a szombati kvalifikációs edzést” – mondta hivatalos honlapján a nyolcadliteresek között 2007-ben világbajnok Talmácsi.

A kategória második szabadedzését szombaton, magyar idő szerint 19:05-től, időmérőjét pedig aznap 23:05-től rendezik. A katari GP a 250-esek számára vasárnap 20:15-kor kezdődik.

közvetít a magyar televízió

Az MTV élőben közvetíti a gyorsaságimotoros-világbajnokság idénynyitó versenyét, a 250-es kategóriában Talmácsi Gáborral és Tóth Imrével elrajtoló Katari Nagydíjat.

A magyar versenyző csapata, a Balatonring Team péntek este azt közölte az MTI-vel, hogy a spanyol jogtulajdonos Dorna cég – a magyar nézőknek és Talmácsi szurkolóinak tett gesztusként – felajánlotta az MTV számára a katari futam minden kategóriájának ingyenes közvetítését.

Az istálló szombaton arról tájékoztatta az MTI-t, hogy tudomása szerint az állami csatorna vasárnap 20:15 órától élőben adja a 250 kcm-esek viadalát, míg a 125 kcm és a MotoGP küzdelmeit késő este, csúsztatva tűzi műsorra.

Ezt Schulek Csaba, az MTV sportfőszerkesztője egyelőre nem erősítette meg, hangsúlyozva, hogy az élő adással kapcsolatban a programigazgató mondja ki az utolsó szót.

A királykategóriában az ausztrál Casey Stoner nyerte az első szabadedzést, a címvédő olasz Valentino Rossi pedig a második helyen zárt, míg a legkisebb géposztályban a spanyol Julian Simon volt a leggyorsabb.

Szabadedzés
250 kcm:
1. Talmácsi Gábor (Aprilia) 2:01.902 perc
2. Alvaro Bautista (spanyol, Aprilia) +0.041
3. Mattia Pasini (olasz, Aprilia) +0.294

18. Tóth Imre (Aprilia) +3.270

125 kcm:
1. Julian Simon (spanyol, Aprilia) 2:07.791
2. Bradley Smith (brit, Aprilia) +1.032
3. Nicolas Terol (spanyol, Aprilia) +1.374

MotoGP:
1. Casey Stoner (ausztrál, Ducati) 1:57.053
2. Valentino Rossi (olasz, Yamaha) + 0.386
3. Colin Edwards (amerikai, Yamaha) +0.782

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik