Élet-Stílus

Schumachert félreállították

A Ferrari-csapat kedden válságértekezletet tartott Maranellóban, de a tanácsadóként alkalmazott hétszeres világbajnokot nem hívták meg. Az elnök alázatot és kemény munkát vár az alakulattól.

A Ferrari a második pont nélkül befejezett verseny után a maranellói központban válságértekezletet tartott. A sepangi elrontott gumiválasztás miatt a sajtóban kipécézett Michael Schumachert nem hívták meg a megbeszélésre, és úgy tudni, hogy a következő versenyeken a bokszutcában sem tartanak igényt a jelenlétére.

A német szupersztár kihagyása arra utalhat, hogy valóban ő lehetett a ludas a stratégiai baki ügyében, de a csapat korábbi bajnoka és munkatársa, Niki Lauda szerint nagy hiba ellökni Schumit, sőt. „A Ferrari helyében én Michaelt ültetném a bokszutcába, és nem csak így félig-meddig. Százszor jobb döntéseket hozna, mint valami mérnök! Használják a tapasztalatát! Ültessék oda, nála senki sem alkalmasabb erre!” – nyilatkozta az osztrák legenda.

A szakkommenátori meló biztos (MTI/EPA)

A szakkommenátori meló biztos (MTI/EPA)

A Ferrari-vezér, Luca di Montezemolo egyelőre nem ezen gondolkodik, sokkal inkább azt szeretné, ha nem rajtuk nevetne mindenki, amiért tavalyi bajnokként idén még pont nélkül állnak.

„Mérges emberekkel találkoztam – és még finoman fogalmazok -, olyanokkal, akik haragudtak magukra. Tudattam velük, hogy szerényebbnek kell lennünk idén, és megmondtam, hogy nem szeretném magunkat viszontlátni valami viccműsorban. Tudom, hogy büszke emberekről van szó, és ez segít majd kikászálódni ebből a helyzetből” – nyilatkozta az elnök.

„Gyorsan kell reagálnunk, hogy fel tudjunk zárkózni a teljesítményt tekintve, amelyben részben azért maradtunk le, mert egyes csapatok visszaéltek a szabályokkal. Keményen fogunk dolgozni, hogy a lehető legjobban javuljon aerodinamikai szempontból az F60-as” – tette hozzá az olasz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik