Élet-Stílus

Brawnék Trullitól félnek

Jenson Button és a Brawn GP ugyan sorozatban második rajtelsőségét szerezte a Maláj Nagydíj időmérőjén, de a csapat nem bízza el magát, a Toyota veszélyes lehet.

A Brawn GP folytatta Melbourne-ben megkezdett diadalmenetét: Buttonnak köszönhetően a versenyen ismét az első rajkockából indul az autó.

Az eredmény kicsit meglepő, hiszen a szabadedzéseken nem villogott annyira a csapat, de a lényeg, hogy az angol újra a legfőbb esélyes a győzelemre.

Button két rajtelsősége után második nagydíj-győzelmére készül (MTI/EPA)

Button két rajtelsősége után második nagydíj-győzelmére készül (MTI/EPA)

“A Toyoták nagyon kemény ellenfelek voltak” – ismerte el Button. „Egészen eddig nem tudtuk, hogy is állnak a riválisok, de a Q2-ben kiderült. Jenson óvta a gumikat, és jó kilátásai vannak a versenyre. De Jarno is nagyon gyors volt. Nincs a közelünkben KERS-t használó autó, ami jó a rajtot tekintve, de Trulli a hosszú etapokon is erősnek tűnik. Nagy verseny lesz holnap!”

A csapat másik pilótája, Rubens Barrichello hétvégéje döcögősebben alakul: a brazil veterán az időmérőn “csak” a negyedik lett, és a tegnapi sebességváltó-csere miatt öt hellyel hátra is sorolják a rajtrácson. Ha ez nem lenne elég, az autó sem viselkedik tökéletesen:

“Mindent egybevetve tisztességes időmérő volt. Jelenleg alulkormányzott az autóm, és nem is igazán tudom, hogy miért. Nem valami örvendetes, nem sikerült kijavítanunk, meglátjuk, mi lesz holnap!” – nyilatkozta a kvalifikáció után Barrichello.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik