Élet-Stílus

A bajnoki cím is eldőlhet a MU-Liverpool rangadón

A jelenlegi forma alapján a Manchester United és a Liverpool akár a Bajnokok Ligája döntőjében is összefuthat, míg szombaton kora délután az angol pontvadászatban vív a bajnoki cím szempontjából sorsdöntő mérkőzést.

A Liverpool és a Manchester United is nyolc közé jutott a Bajnokok Ligájában, a nyolcaddöntő visszavágóján – a bajnoki főpróbán – előbbi a Real Madridot verte négy góllal, utóbbi
pedig az Intert intézte el profi teljesítménnyel, 2-0-val.

A két csapat formáját tekintve kiváló, akár „klasszikus” mérkőzés is kerekedhet a szombat kora délutáni rangadóból, amely elsősorban a tabellán harmadik Liverpool számára fontos. Veresége esetén Rafa Benítez alakulata le is mondhat a bajnoki címről, a „vörös ördögök” ez esetben ugyanis már tíz ponttal előznék meg, ráadásul az elhalasztott, Portsmouth elleni meccsüket pótolva tovább növelhetnék a különbséget.

A Liberpoolon csak a győzelem segíthet (MTI/EPA)

A Liverpoolon csak a győzelem segíthet (MTI/EPA)

A ‘Pool a nemzetközi fronton ellenállhatatlanul nyomul előre, a bajnokságban azonban nem olyan sima az útja, az utolsó három mérkőzésén csak négy pontot szerzett, ellenben a házigazda MU szombaton sorozatban a 12. Premier League-sikerére hajt.

Sir Alex Ferguson a jelenlegi legerősebb csapatát küldheti harcba az Old Trafford gyepén, miután nincs újabb sérültje.
Kollégája, Rafa Benítez viszont nem számíthat a térdét fájlaló Joszi Benajunra, és a hátproblémákra panaszkodó Daniel Agger játéka is kérdéses, ugyanakkor Albert Riera letöltötte az eltiltását, és a hírek szerint Fernando Torres, valamint Steven Gerrard is harcra kész állapotban lesz a kezdő sípszóig.

„A két legsikeresebb angol csapat találkozik szombaton. Mindig is parázs meccseket játszottunk a Liverpoollal, a legnagyobb riválisunkkal, függetlenül attól, hányadik helyen álltak a csapatok. Most is nagyszerű meccset várok” – harangozta
be a szombati rangadót a vörös ördögöket” dirigáló Ferguson.

Rooney utálja a szombati ellenfelet (MTI/EPA)

Rooney utálja a szombati ellenfelet (MTI/EPA)

A skót tréner Wayne Rooney meghökkentő nyilatkozata kapcsán is véleményt formált, és megvédte a korábban az Evertonban is megfordult csatárát, aki azt mondta, hogy utálja a Liverpoolt.

„Az utálni nem szép szó, de könnyebben kiejti az ember a száján, mint azt, hogy ‘idegenkedem’. Egyébként az elmúlt években sok baja volt a ‘vörösök’ híveivel, nem csoda, ha indulatossá válik, ha szóba kerül a Liverpool” – mondta Sir Alex.

„A Manchester United egy jó csapat, de muszáj győznünk, hogy csökkentsük a különbséget. Pozitívan és felkészülten várjuk a találkozót az Old Traffordon” – így a ‘Pool mestere, Rafa Benítez.

A bajnoki meccseken, beleértve a Premier League-találkozókat is, a MU áll jobban 50 vereség és 43 döntetlen mellett 58 győzelmet számol, míg hazai pályán még nagyobb a fölénye: 25 döntetlen mellett 36-14-re vezet a Liverpoollal szemben.

Az Old Traffordon legutóbb, 2008. március 23-án a MU 3-0-ra győzött az ősi rivális ellen, az őszi mérkőzésüket, tavaly szeptember 13-án viszont a ‘Pool nyerte, 2-1-re.

Premier League, 29. forduló:
Manchester United-Liverpool, szombat, 13:45
Manchester, Old Trafford, v.: Wiley

Ajánlott videó

Olvasói sztorik