Élet-Stílus

Újabb gyanúsítottja van a Cozma-gyilkosságnak

Újabb gyanúsítottat vett őrizetbe Marian Cozma veszprémi kézilabdázó meggyilkolásával kapcsolatban a rendőrség - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság. Az országos rendőrfőkapitány szerint az ügyben lesznek további őrizetbe vételek.

P. Gábort a megyei nyomozók hétfőn, Budapesten vették őrizetbe. A nyomozás eddigi eredményei alapján a férfi összefüggésbe hozható a múlt vasárnap elkövetett támadással – mondta el Beleznay Ágnes, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Hozzátette: a férfit kedden kihallgatják a Marian Cozma és két társa ellen elkövetett bűncselekmények ügyében. A rendőrség várhatóan előterjesztést tesz P. Gábor előzetes letartóztatására.

Cozma búcsúztatása - KÉPGALÉRIA!

Cozma búcsúztatása – KÉPGALÉRIA!

A veszprémi Patrióta bárban február 8-án, vasárnap hajnalban egy nagyobb társaság szóváltásba keveredett az MKB Veszprém ott szórakozó kézilabdázóival, majd a kirobbant veszekedés során meggyilkolták Marian Cozmát, a sportklub és a román válogatott tagját. A segítségére siető két csapattársa pedig – Ivan Pesic és Zarko Sesum – életveszélyes, illetve súlyos sérüléseket szenvedett. A bűntett három gyanúsítottja már napok óta előzetes letartóztatásban van.

Zarko Sesum, aki súlyos arc- és szemsérülésekkel került a veszprémi megyei kórházba, hétfőn távozhatott az intézményből. Mint Rácz Jenő, a kórház főigazgatója elmondta, a sportoló állapota járó betegként kontrollálható.

Bencze József országos rendőrfőkapitány egy keddi sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva azt mondta: nincs ellentmondás abban, hogy a rendőrség eredetileg három embert keresett a Veszprémben történtekkel kapcsolatban, kedden pedig már négy gyanúsítottról beszéltek.

Elmondta: a rendőrség az első órákban intézkedett, elrendelte a körözéseket, és több mint hetven tanút kérdezett ki. A bizonyítékok értékelése után pedig “bővült a kör még egy személlyel” – tette hozzá. A negyedik gyanúsított csoportos garázdaság gyanúja miatt van őrizetben.

A főkapitány hangsúlyozta: a nyomozóhatóság rekonstruálta, “mi és hogyan történt”, és ennek eredményeként “lesznek további őrizetbe vételek”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik