Élet-Stílus

Rómában fejberúgták a bírót

Az 1-1 volt a sláger az olasz labdarúgó-bajnokság 24. fordulójának szombati mérkőzésein, ezzel az eredménnyel zárult a Lazio és a Torino mérkőzése, illetve a Bologna nápolyi vendégjátéka. Előbbin labdával csúnyán fejen találták a bírót.

A nemzetközi kupaszereplésben reménykedő, ám attól mind inkább távolodó Napoli zsinórban hatodik mérkőzésén maradt nyeretlen, miután a kisés elől menekülő Bolognával sem bírt.

A 20. percben a hazaiak ugyan megszerezték a vezetést (German Denis bedása után Christian Maggio talált be), ám kisvártatva egyenlített a Bologna, egy védeli hiba után Sergio Volpi lőhetett, majd a kipattanót a góllövőlista éllovasa, a szezonban már 16-odszor eredményes Marco Di Vaio váltotta gólra, egyúttal ezzel beállította az 1-1-es végeredményt.

A hajrában mentett pontott a Lazio (MTI/EPA)

A hajrában mentett pontott a Lazio (MTI/EPA)

Szintén 1-1-gyel zárult a Lazio és a Torino randevúja is. A római találkozón a vendégek kerültek lépéselőnybe (Ignazio Abate lőtt távolról a jobb alsó sarokba), s a Laziónak csak hajrában, a 75. percben jött össze az egyenlítés.

Egy beívelés és Stefano Mauri ollózása után Sebastiano Siviglia fejelt közelről a hálóba. Újabb gól már nem esett, így a Lazio hat, a kiesőhelyen álló Torino hét meccse képtelen nyerni.

A római bajnoki a két gól mellett Alekszandar Kolarov „fejbe lövése” miatt marad emlékezetes: a Lazio játékosa labdával nagy erővel telibe találta Maurizio Saccani játékvezetőt, aki megszédült, s néhány perc ápolás után tudta csak folytatni…

Serie A, 24. forduló:
SSC Napoli-Bologna 1-1 (1-1)
Gól: Maggio (20.), illetve Di Vaio (23.)

SS Lazio-Torino 1-1 (0-1)
Gól: Siviglia (75.), illetve Abate (36.)

Vasárnap:
Atalanta-AS Roma, 15:00
Cagliari-Lecce, 15:00
Chievo-Catania, 15:00
Genoa-Fiorentina, 15:00
Juventus-Sampdoria, 15:00
Reggina-Palermo, 15:00
Siena-Udinese, 15:00
Inter-AC Milan, 20:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik