Élet-Stílus

Több gépet indít Budapestről a Wizz Air

A Wizz Air a nyári menetrendben június 13-tól ismét elindítja Budapestről a nyári menetrend szerinti légi járatait, és új célállomásokkal bővíti kínálatát - közölte a diszkont légitársaság.

A múlt év egészében a Wizz Air-nek 825 ezer magyarországi utasa volt, és az idén a légitársaság 30 százalékos forgalombővüléssel számol. Ez év áprilisában a budapesti bázis flottája új Airbus A320 típusú repülőgéppel bővül. A Wizz Air Magyarországról jelenleg 21 célállomást kínál az utasainak.

A légitársaság korábbi tájékoztatása szerint a cég megalakulása, 2004 óta évi 40 százalékkal nőtt az utasforgalom. A Wizz Air jelenleg 200 főt foglalkoztat Magyarországon, és az új repülőgép üzembeállításával 50 új munkahelyet teremt.

A légitársaság 2009. március 29-től Madridba és Nápolyba is indít Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokat, valamint újra megnyitja a Budapest-Barcelona és Budapest-Oslo Torp útvonalakat. A Wizz Air Korfura, Rodoszra, Krétára és Mallorcára hetente egyszer, a bolgár tengerpart üdülőhelyeire, Burgaszba heti négy, Várnába pedig heti három járatpárt üzemeltet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik