Élet-Stílus

Elítélték az olimpiai bajnokunkat

Első fokon bűnösnek mondta ki a rendőrökkel incidensbe keveredett vízilabdázókat a Budai Központi Kerületi Bíróság.

Petőváry Zsolt hivatalos személy elleni erőszak, garázdaság és rongálás miatt 10 hónap 3 évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott, az olimpiai bajnok Kósz Zoltánt pedig 75 ezer forint pénzbüntetésre ítélték ittas vezetés miatt.

Passzív ellenállás

A vízilabdázókat 2007. november 23-én Budán, az Alagút utcában igazoltatták. Kósz Zoltánt a rendőrök vérvételre elő akarták állítani, de ő passzív ellenállást tanúsított (lsd. videó). A rendőrök ezután megkérték, hogy menjen velük a Gyorskocsi utcába vérvételre, de erre a vízilabdázó nem volt hajlandó. Ezután megbilincselték őt – ez alatt Kósz Zoltán leverte az egyik rendőrautó rendszámtábláját -, majd előállítottak.

Ezzel kapcsolatban az ügyész a rendőrök vallomásaira alapozva megváltoztatta az álláspontját és kérte annak megállapítását, hogy Kósz nem szándékosan verte le a rendszámtáblát, csak passzív ellenállást tanúsított. A bíróság ennek alapján felmentette Kósz Zoltánt a garázdaság vádja alól.
(fotó: MTI)

Petőváry Zsolt (b) és Kósz Zsoltán (j) (fotó: MTI)

Az intézkedés közben Petőváry Zsolt elsőrendű vádlott az egyik intézkedő rendőr kezét ellöke, kiabált, közéjük akart rontani, egyiküket megütötte és egy rendőrautót megrongált.

“Többé nem fordul elő

Kósz Zoltán -, aki elismerte, hogy ittasan ült a volán mögé – az utolsó szó jogán azt mondta: azon az éjszakán, amelyen a vádbeli események történtek, sikerült lerombolniuk a magukról addig kialakított képet, ami önmagában is biztosíték arra, hogy többé ilyesmi ne forduljon elő.

Az ítélet Kósz Zoltán vonatkozásában jogerőre emelkedett, mert egyik fél sem fellebbezett a döntés ellen. Petőváry Zsolt esetében a Fővárosi Bíróságon folytatódik az ügy, mert védője enyhítésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik