Belföld

Vízilabdabajnokkal dulakodtak a rendőrök

Dulakodás történt pénteken hajnalban a Budapest I. kerületi Alagút utcában, mintegy 30 méterre az Alagút bejáratától két férfi és az őket igazoltató rendőrök között, a két személyt előállították – értesült az MTI egy szemtanútól. Az Inforádió információi szerint az egyik férfi Kósz Zoltán olimpai bajnok egykori vízilabdázó.

A szemtanú elmondása szerint a rendőrök megállították a két férfi személygépkocsiját, melyben többen ültek, majd a vezetőt többször megszondáztatták. A szonda nem mutatott ki eltérést, mire az illető vitába keveredett a rendőrökkel. A rendőrök megbilincselték, a másik férfi ekkor dulakodni kezdett velük. A dulakodás közben megrongálódott a rendőrautó, leesett a rendszáma, jobb első sárvédője behorpadt. Olvassa el FN Tudósítónk anyagát és nézze meg képeit a dulakodásról!


A szemtanú elmondása szerint az egyik igazoltatott személy azt kiáltozta, hogy ő olimpiai bajnok. Az MTI rendőrségi forrásból úgy értesült: a gépkocsit valóban egy 40 éves exvízilabdázó vezette. Az InfoRádió szerint Kósz Zoltánról, az olimpiai bajnok vízilabdakapusról van szó. Az eset hajnali 3 óra tájban történt, a helyszínelés nem sokkal 5 óra előtt fejeződött be.


Van egy híre, fotója, videója? Töltse fel az FN Tudósítóra!

A BRFK sajtóügyeletesének tájékoztatás szerint a két férfi a kihallgatás után távozhatott a rendőrségről. A dulakodó ügyében a Fővárosi Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt indíthat eljárást. A sofőrt – ha pozitív lesz a vérvizsgálat eredménye – ittas vezetés miatt vonhatják felelősségre. Kormos Endre arról nem tudott nyilatkozni az MTI-nek, hogy amiatt is eljárás alá vonják-e az egyik férfit, hogy rúgásai miatt megrongálódott egy rendőrautó.


A sajtóügyeletes azt az információt megerősítette, hogy az igazoltató rendőröknek XII. kerületi kollégáik segítségével kellett megfékezniük a dulakodót.


Kritikus helyszín?


Ugyancsak ezen a helyszínen igazoltatták korábban a rendőrök Lengyel Zoltán volt fideszes, jelenleg független képviselőt, aki nem tudta magát igazolni, és összetűzésbe keveredett a rendőrökkel. A honatyát akkor előállították, az ügyben mindkét fél feljelentést tett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik