Élet-Stílus

Nem tiltják el a Chelsea futballistáit

Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) fegyelmi bizottsága nem tiltja el Frank Lampardot, a Chelsea válogatott középpályását, és portugál csapattársának, Jose Bosingwának sem kell bűnhődnie, jóllehet alaposan megtaposta egyik ellenfelét.

Lampad egy lecsorgó labdáért küzdve összecsúszott Xabi Alonsóval a Liverpool elleni rangadón, ezért Mike Riley leküldte őt a pályáról. Az azonnali piros lap három mérkőzéses eltiltást vont volna maga után, a Chelsea azonban fellebbezett, a fegyelmi testület pedig helyt adott ennek, így a válogatott középpályásának egyetlen meccset sem kell kihagynia.

Frank Lampard is megúszta a kényszerpihenőt (MTI/EPA)

Frank Lampard is megúszta a kényszerpihenőt (MTI/EPA)

Tegyük hozzá: esetében már a piros lap túlságosan szigorú ítéletnek tűnt, ugyanakkor csapattársát, Jose Bosingwát simán ki lehetett volna állítani, csakhogy a Riley bíró nem látta, hogy a portugál játékos megtaposta egyik ellenfelét, Jossi Benajunt – amiért egyébként edzője, Luiz Felipe Scolari is megfedte.

„Hibáztam, és ezért elnézést kérek. Rendkívül bosszantó elveszíteni egy fontos találkozót, kiváltképp, hogy ilyen kiélezett a bajnoki címért vívott harc”- magyarázta utóbb Bosingwa.

A fegyelmi bizottság persze a videofelvételek alapján is megbüntethetné, több meccsre elmeszelhetné a rendkívül sportszerűtlen labdarúgót, ám erre nem kerül, pontosabban
nem kerülhet sor, mivel a játékvezetői jelentésből kiderül, Mo Matadar asszisztens látta, mi történt, csak éppen nem jelzett (nyilván azért, mert így látta helyesnek…). Márpedig a nemzetközi szövetség (FIFA) erre vonatkozó rendelkezése szerint, ilyen esetben fegyelmi eljárás nem folytatható le.

Frank Lamparddal kapcsolatban még annyit: az angol labdarúgó tíz hónap alatt már másodszor úszta meg a piros lapot követő eltiltást. Márciusban, a West Ham United elleni bajnokin is leparancsolták a pályáról, ám a fegyelmi bizottság akkor is helyt adott a fellebbezésének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik