Élet-Stílus

Torres-dupla a Chelsea ellen

Két pontra megközelítette a listavezető Manchester Unitedet a Liverpool együttese, miután hazai pályán két góllal legyőzte a Chelsea-t. Lampardot érthetetlen módon kiállították, de a londoniak vele sem érdemeltek volna többet, úgy tűnt a Kékek egy pontért utaztak az Anfield Roadra.

A múlt héten a Chelsea megelőzte a Liverpoolt, és feljött a második helyre, egy héttel később a két csapat ismét helyet cserélt. Sokáig úgy tűnt, hogy megosztoznak a pontokon a felek, azaz marad minden a régiben a tabellán: a londoniak szinte semmit nem csináltak, a Liverpool pedig az elmúlt bajnokikhoz hasonlóan haloványan muzsikált.

Az első félidőben gólhelyzet is alig akadt, és a fordulás után sem javult a helyzet. A Chelsea kritikán aluli teljesítményt nyújtott, a hazaiak sem voltak sokkal jobbak, de még így is ők irányították az összecsapást.

Torres újabb pontokat hozott a Poolnak (MTI/EPA)

Torres újabb pontokat hozott a Poolnak (MTI/EPA)

Egy óra elteltével aztán egycsapásra felpörgött a meccs, azok után, hogy a játékvezető talán túl szigorúan a második sárgát is kiosztotta Frank Lampardnak. A londoniak ezek után még jobban betömörültek, a Pool folyamatosan lődözgette – nem sok sikerrel – a szögleteket.

A 89. percig döntetlenre állt a találkozó, ám ekkor érkezett Fernando Torres, és két gyors góllal eldöntötte az összecsapást: előbb fejjel vette be Petr Cech kapuját, majd egy Chelsea-védőről elépattanó labdát kotort be közvetlen közelről.

Premier League, 24. forduló:
FC Liverpool-Chelsea 2-0 (0-0)
Gól: Torres (89., 94.)
Kiállítva: Lampard (60., Chelsea)

Newcastle United-Sunderland 1-1 (0-1)
Gól: Ameobi (68., 11-esből), illetve D. Cisse (33.)

Szombati meccsek:
Manchester United-Everton 1-0
Arsenal-West Ham United 0-0
Aston Villa-Wigan Athletic 0-0
Bolton Wanderers-Tottenham Hotspur 3-2
Fulham-Portsmouth 3-1
Hull City-West Bromwich Albion 2-2
Middlesbrough-Blackburn Rovers 0-0
Stoke City-Manchester City 1-0

kikapott a werder

Az Arminia Bielefeld idegenben nyert a Werder Bremen ellen, míg a VfL Bochum otthon győzte le a Karlsruher SC-t a német labdarúgó-bajnokság 18., első tavaszi fordulójának vasárnapi játéknapján.

Bundesliga, 18. forduló:
VfL Bochum-Karlsruher SC 2-0
Gól: Fuchs (26.), Klimowicz (65.)

Werder Bremen-Arminia Bielefeld 1-2
Gól: Almeida (44.), illetve Marx (24.), Wichniarek (49.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik