Élet-Stílus

Újraindítja a böngészők csatáját a Microsoft

Az erősödő internetes böngészőharcban remél lépéselőnyhöz jutni a Microsoft most bemutatott nyolcadik generációs fejlesztésével.

A Microsoft bemutatta az IE8 böngésző új változatát, ami már közel a végleges verziója a vállalat új termékének. A cég azt reméli, hogy visszanyeri a felhasználók bizalmát, és többen fognak használni az Explorert. A piacon jelenleg a szoftvercég legnagyobb versenytársa a Mozilla Firefox. Az IE8-ban olyan újítások vannak, mint a privát böngészés, de a biztonságon is sokat csiszoltak, illetve új beépített modulok találhatóak az új termékben, ilyen például az accelerators (gyorsítók).

Újraindítja a böngészők csatáját a Microsoft 1

A biztonsági rendszerben most már van XSS (Cross-Site Scripting – Rosszindulatú Webfelhasználói Kód) szűrő, illetve a ClickJacking (felhasználó adatainak az ellopására irányuló program, honlapokon található, kattintással fertőz) elleni védelem is van már.

Az Internet Explorer 8 Windows Xp-vel (Szerviz csomag 2 vagy újabb) és Vistával is működik. A Windows 7-be be volt építve egy IE8, de az egy korábbi verzió volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik