Élet-Stílus

Továbbra is zárva Ferihegy 1

Csütörtökön sem nyit ki a Ferihegyi reptér 1-es terminálja, a járatok a 2-esről közlekednek. A Budapest Airport szerint nem okoz fennakadást a forgalomban Ferihegy 1 átmeneti kiiktatása.

A sztrájk felfüggesztése ellenére addig nem nyitják meg az 1-es terminált, ameddig a szakszervezetek fenntartják közvetlen sztrájkfenyegetésüket – közölte Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője.

A BA minden reggel elemzi a helyzetet, és dönt arról, hogy megnyissák-e a főként diszkont-légitársaságokat kiszolgáló 1-es terminált. Az, hogy a gépek a 2-es terminálokról közlekednek, semmilyen fennakadást nem jelent a forgalomban, és nem érinti hátrányosan a légitársaságokat sem, az 1-esen lévő üzleteket azonban igen – hangsúlyozta a szóvivő.

A forgalomban nincs fennakadás (fotó: MTI)

A forgalomban nincs fennakadás (fotó: MTI)

A Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ), valamint a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete (RDSZSZ) a hétfőn újraindított sztrájkot szerdán hajnalban felfüggesztette, de jelezte, hogy bármikor újraindíthatja. A felek csütörtökön délelőtt is folytatják az egyeztetést a kollektív szerződésről a tervek szerint, de fél 11-kor a szakszervezetek képviselői még nem jelentek meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik