Élet-Stílus

Megint tárgyalnak a Yahoo! eladásáról?

Steve Ballmer, a Microsoft ügyvezető igazgatója múlt héten találkozott Roy Bostockkal, a Yahoo! elnökével - adta hírül a New York Times egy a titkos megbeszélésen részt vevő forrás nyomán.

A tárgyalások feltételezhetően a korábbi felvásárlási próbálkozások újrakezdése. A megbeszélés részletei nem ismeretesek, a két cég pedig nem kommentálta az értesülést. Ballmer az utóbbi hetekben többször is hangsúlyozta, hogy a Microsoftot még mindig érdekli a Yahoo! keresési és hirdetési üzletága, s mielőbb tető alá kellene hozni egy megállapodást.

Az új Yahoo!-vezér, Carol Bartz kinevezése is hasonló spekulációkra adhat okot a Yahoo! részéről, a befektetők ugyanis minél előbb nyereséget szeretnének látni a cégnél. Múlt évben ugyanis, mikor sikertelenül végződtek a tárgyalások a két cég között, a Yahoo! részvényei eséssel reagáltak a hírre. Csakúgy, mint az új vezér múlt heti kommentárjaira, melyben a kereső üzletág jövőjéről beszélt. Ezt követően 6 százalékkal estek a vállalat papírjai.

A Yahoo! korábban a Time Warner médiavállalat internetes részlegével az America OnLine (AOL) céggel is tárgyalásokat kezdett egy esetleges fúzióról, melyek még jelenleg is folynak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik