Élet-Stílus

Elindult a Budapest-Bamako rali – FN Tudósítás

A Hősök terén 620-an álltak rajthoz, hogy a 8700 kilométeres távot leküzdjék. A versenyzők 16 nap múlva érkeznek meg Mali fővárosába, Bamakóba. Az FN Tudósító (Balta Attila) képriportja a rajt pillanatairól.

A Budapest-Bamakón ralin 45 ország képviselteti magát. A nemzetközi futamra európai országokon kívül Dél-Afrikából, Iránból, Kanadából, Indiából és Ausztráliából is érkeztek résztvevők. A rajtnál 212 autó, 31 motor, 5 kamion és 3 autóbusz sorakozott fel – olvasható az FN Tudósító (Balta Attila) beszámolójában.

Nézegessen képeket a rajtról! (fotó: Balta Attila/FN Tudósító)

Nézegessen képeket a rajtról! (fotó: Balta Attila/FN Tudósító)

A negyedik alkalommal megrendezendő futam Magyarországon, Szlovénián, Olaszországon, Franciaországon, Spanyolországon, Marokkón és Mauritánián halad keresztül, amíg megérkezik a Mali Köztársaságba. A befutó január 31-én délelőtt 11-kor lesz a bamakói Hősök terén.

Elindult a mezőny - KÉPGALÉRIA! (fotó: Gáti András/FN)

Elindult a mezőny – KÉPGALÉRIA! (fotó: Gáti András/FN)

Az indulók között ott van Villám Géza, a verseny alapítója, akinek a járműve egy Peugeot 504-es, Fábry Sándor showman, aki egy mentőautóban teszi meg a távot, valamint Semmi-Kis Tünde (a Miss Hungary 2005 győztese) is, aki első női motorosként vág neki a férfias versenynek.

A FigyelőNet csapata 2007-ben részt vett a Bamakón>>>

Ajánlott videó

Olvasói sztorik