Élet-Stílus

Betegsége miatt visszavonul Steve Jobs

Az Apple amerikai számítástechnikai cég emblematikus elnöke amiatt kénytelen egyelőre időlegesen háttérbe vonulni, mert a korábban jelzettnél komolyabbnak mutatkozik a betegsége.

Steve Jobs az Apple volt vezetője hiába gyógyult ki a hasnyálmirigyrákból, lehet, hogy ki kell venni a hasnyálmirigyét. Jobs azt mondta, hogy öt hónapig volt távol, de a gondok sokkal összetettebbek, mint ahogy azt először gondolta.

Az exvezetőnél 2004-ben fedezték fel a ritka daganatot. A Whipple-operációt fogják alkalmazni, ami annyit tesz, hogy nemcsak a hasnyálmirigyet, de az epevezeték és a vékonybél bizonyos részeit is el kell távolítani – értesült a Bloomberg. Az eljárás hátulütője, hogy ha eltávolítják a hasnyálmirigyet, akkor a szervezet többé nem tud inzulint termelni, így Steve Jobsnak élete végéig mesterséges úton kell adagolnia magának az inzulint, hogy a vércukoregyensúlya megfelelő maradjon.

Steve Jobs az Apple elnöke

Steve Jobs az Apple elnöke

Az Apple vonakodott attól, hogy bármi információt kiadjon Steve Jobs egészségügyi állapotáról, a volt igazgató pedig csak annyit válaszolt a hozzá intézett kérdésekre, hogy magánügy. 2008-ban folyamatosan fogyott a vezető, rengetegen pedig mindenféle történetet kitaláltak, hogy Jobs hogyan haldoklik. Utólag megmagyarázva, a daganatos betegek a kezeléstől és a hormonháztartás felborulásától sokat szoktak fogyni, illetve öregedni.

Steve Jobs miatt az Apple-részvények bizonytalanok, és ezt sokan próbálják kihasználni. Tavaly például óriási pénzektől esett el a vállalat, amikor egy 18 éves fiú a CNN amatőr tudósítói oldalán arról számolt be, hogy az igazgató meghalt. Jobs viszont él és virul, és a helyzetét nem látja kilátástalannak, az amerikai orvostudomány pedig ma már szinte mindenre képes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik